Markkinakommentit

Varainhoitoyhtiö luottaa näiden maiden osakemarkkinoihin

lontoo-iso-britannia-112016
Globaaleihin osakemarkkinoihin vaikuttaa kaksi vastakkaista voimaa, väittää varainhoitoyhtiö Pictet.

Makrotalouden fundamentit tuovat nostetta, kun taas entisestään heikentyvä likviditeetti painaa markkinoita. ”Koska rahahanoja ollaan tiukentamassa, pidämme kantamme osakkeisiin neutraalina”, sanoo Pictet Asset Managementin päästrategi Luca Paolini.

Likviditeetti on viime vuosina tukenut omaisuuslajien hintoja. On epäselvää, kumpi – fundamentit vai likviditeetti – pääsee niskan päälle pitkällä aikavälillä. Alueellisilla osakemarkkinoilla ja osakesektoreilla on avautunut useita taktisia sijoitusmahdollisuuksia, koska makrotaloudessa ja likviditeetissä on toistaiseksi riittävästi vaihtelua, arvostuksista puhumattakaan.

Etenkin japanilaiset osakkeet vaikuttavat halvoilta ottaen huomioon, että markkinoiden P/E-luku on ensimmäistä kertaa alhaisempi kuin Brasiliassa. Lisäksi japanilaisosakkeiden pitäisi vahvistua, jos globaalien joukkolainojen tuotot nousevat ennusteidemme mukaisesti.

Jos joukkolainojen tuotot maailmantalouden voimistumisen seurauksena kipuavat entistä korkeammalle, maailman vientitilastoissa kärkisijoja pitävät japanilaiset yritykset todennäköisesti hyötyvät kasvun kiihtymisestä muita enemmän.

Punnan arvon voimakas lasku EU-kansanäänestyksen jälkeen on puolestaan parantanut Ison-Britannian osakemarkkinoiden kasvunäkymiä.

Vaikka Brexit on edelleen pikemminkin teoriaa kuin todellisuutta, negatiiviset otsikot ovat saaneet aikaan nopeita liikkeitä valuuttamarkkinoilla. Punnan ja dollarin välinen vaihtokurssi on nyt noin 30 prosenttia alle käyvän arvon. Noin 70 prosenttia FTSE 100 -indeksiin kuuluvien yritysten liikevaihdosta tulee ulkomailta.

Pictet pitää ylipainon sekä Englannin että Japanin osakemarkkinoilla ja muilla markkinoilla pysymme neutraalina.

Kun markkinat käyttäytyvät suhteellisen normaalisti, maltillisen kasvun ja nousevien joukkovelkatuottojen yhdistelmä voi johtaa siihen, että sykliset toimialat menestyvät defensiivisiä toimialoja, kuten kertakulutushyödykkeitä, paremmin. Tämä on yllättävää, sillä molempien voisi olettaa kärsivän keskuspankin tuen poistumisesta, Paolini toteaa.

”Uskomme kuitenkin, että seuraukset tuntuvat eniten joukkolainoja muistuttavissa defensiivisissä osakkeissa, esimerkiksi julkisissa palveluissa. Syklisten osakkeiden suhteellisen alhaiset arvostukset todennäköisesti vahvistavat niitä edelleen.”

“Tämä ei merkitse sitä, ettemme näkisi arvoa defensiivisillä toimialoilla: tietoliikennesektorin ja lääketeollisuuden osakkeiden kurssit houkuttelevat, ja ne ovat sijoitussalkuissa aliedustettuina. Olemme myös nostaneet rahoitussektorin neutraalista ylipainoon makrotalouden kehityttyä myönteisesti. Tämä kehitys todennäköisesti lisää luottojen kysyntää, nostaa tunnelmaa markkinoilla ja nostaa tuottokäyrät asteittain jyrkempään nousuun, mikä voi kasvattaa lainauksen spreadeja.”

Viime kuukausina Yhdysvaltain high yield -joukkolainoihin sijoittaneet ovat saaneet rahoilleen hyvää tuottoa.

Paolinin mukaan High yield -lainojen ja Yhdysvaltain valtionlainojen välinen spread on kaventunut helmikuun ennätyskorkealta tasolta. ”Pidettyämme ylipainon tässä luokassa lähes koko vuoden 2016 uskomme nyt, että on tullut aika laskeutua neutraaliin painoon etupäässä arvostusten takia.”

Pictet pitää neutraalin painon kehittyvien markkinoiden sekä dollarimääräisissä että paikallisessa valuutassa noteeratuissa joukkolainoissa.

Paolinin mukaan kehittyvien markkinoiden valuuttojen näkymät eivät enää näytä niin houkuttelevilta, sillä monella valuutalla on jo takanaan vahva nousu vuoden alusta lähtien. ”Nämä valuutat saavat muuttaa suuntaa, jos dollarin kysyntä jättää lähikuukausina tarjonnan varjoonsa ja hyödykkeiden hintojen nousu hiipuu.”

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ylös