Kasvuosakkeet

Inderes: Koneen tuloskasvu hyytyy Kiinan mukana

sijoittaminen, osakkeet, rahastot, osakesijoittaminen, rahastosijoittaminen, säästäminen, talous, etf, talouspolitiikka, markkina-analyysit, markkinat, makrotalous, salkunrakentaja,

Copyright © KONE Corporation

Koneen tilinpäätös ei yltänyt markkinoiden korkeisiin odotuksiin, arvioi Inderes aamukatsauksessaan.

”Q4-tulos oli pääosin linjassa odotuksien kanssa, mutta ohjeistus vuodelle 2017 indikoi tuloskasvun hyytyvän ja oli pettymys. Kiinan markkinakommentit olivat pitkälti odotuksiemme mukaisia, mutta tilaukset jäivät hieman odotuksista ja niiden katetasossa on paineita”, Inderes toteaa.

Kiristyvä kilpailu iskee siis myös Koneeseen.

Yhtiö julkisti eilen myös uudistetun strategian, joka ei tarjonnut paljoa uutta. Inderesin mukaan korkea arvostustaso ja tuloskasvun puute ei ole houkutteleva yhdistelmä.

Liikevoittoprosentti oli erittäin hyvällä 15,1 prosentin tasolla ja liikevoitoksi muodostui 392 miljoonaa euroa (Q3’15: 379 MEUR). Liikevoitto kasvoi Q4:llä vielä kohtuulliset 4 prosenttia jatkaen yhtiön hurjaa tulosparannusputkea.

Osinkoehdotus oli 1,55 euroa/osake, mikä ylitti hieman Inderesin ennusteen 1,50 euroa (2015: 1,40 euroa).

Koneen tase on ylikapitalisoitunut ja kassavirta vahva, joten osinkovirta jatkuu vahvana ilman merkittäviä yritysostoja. Inderesin mukaan suurempien yritysostojen suhteen odotus voi olla pitkä, jos Toshiban tilanne ei avaa tilaisuutta.

Inderesin mukaan Koneen monien positiivisien ajureiden vastapainona ovat Kiinan heikko tilauskertymä ja hintapaine, minkä lisäksi raaka-aineet ja T&K-investoinnit painavat kannattavuutta hieman.

”Olemme laskeneet 2017 ennusteitamme noin 3 % ja odotamme nyt liikevoiton olevan noin 1282 MEUR. Erittäin hyvän näkyvyyden Koneelle antaa 8,6 miljardin euron tilauskanta (+4,7 %) ja vakaa huoltoliiketoiminta.”

Kone odottaa Kiinan markkinoiden laskevan 0-5 prosenttia tilatuissa yksiköissä ja tiukan kilpailun jatkuvan. Toimitusjohtaja Ehrnroothin mukaan markkinat ovat kuitenkin tervehtyneet ja suurin hinnoittelupaine on mahdollisesti jo helpottamassa.

Kaikkien muiden laitemarkkinoiden Kone odottaa kasvavan. Huoltomarkkinan yhtiö odottaa kasvavan voimakkaimmin Aasian ja Tyynenmeren alueella, mutta huollon osuus liikevaihdosta näillä alueilla on vielä pieni.

Tulevaisuuteen katsottaessa Kiinan huolto- ja modernisaatiomarkkinan kasvu on yhtiön mielenkiintoisin ajuri, Inderes arvioi.

”Tässä tärkeää olisi konversioasteen (takuusta huoltosopimukseen) nostaminen myös Kiinassa nykyiseltä noin 50 %:n tasolta, sillä se toisi vielä pienelle huoltoliiketoiminnalle merkittävää kasvua”, analyysitalo toteaa.

Koneen osakkeen P/E-kerroin Inderesin tämän vuoden tulosennusteella on edelleen korkea 21x, mutta kassavirtatehokkaan liiketoimintamallin ja ylikapitalisoituneen taseen takia EV/EBITDA on 14x ja EV/EBIT 15x.

”Nämäkin ovat toki absoluuttisesti korkeita, mutta ne ovat jo alhaisempia kuin verrokeilla ja Koneella historiallisesti. Tämä toki selittyy pääosin heikoilla tuloskasvunäkymillä, mutta tätä kompensoi mielestämme yhtiön korkea laatu ja poikkeuksellisen hyvä näkyvyys”, Inderes toteaa.

Lisäksi osinkotuotto on noin 3,6 prosenttia ja kasvaa Inderesin arvion mukaan mukaan lähivuosina 4 prosentin tasolle.

Inderes ei näe merkittävää laskuvaraa Koneen osakekurssissa ilman esimerkiksi Kiina-riskin realisoitumista.

Inderesin tavoitehinta Koneen osakkeelle on edelleen Vähennä ja tavoitehinta on 42 euroa.

Inderes osakeanalyysi mallisalkku sijoittaminen osakkeet

Kommentoi

No Comment.

SalkunRakentaja on vaurauden rakentajan suosittu verkkolehti. Sivusto sisältää sijoittamiseen, yrittäjyyteen ja arjen raha-asioihin liittyviä artikkeleita, uutisia ja analyysejä.

SalkunRakentaja-sivusto sisältää myös kumppaneidensa tuottamaa sisältöä, josta sivusto voi saada julkaisupalkkioita.

Tutustu sisältömarkinoinnin ja sisällöntuotannon ratkaisuihimme Salkkumedia Oy:n kotisivuilta.

   

Yhteystiedot

Julkaisija Salkkumedia Oy
Y-tunnus 2793119-8
Puhelin 040 0132119
Sähköposti info(at)salkunrakentaja.fi
Päätoimittaja Jorma Erkkilä
 
Webhotelli: Hostingpalvelu.fi
Anna palautetta
Sisällöntuottajaksi
 

Lisätietoja

Henkilöstö
Mediakortti
Yhteistyökumppanit
Digipaketti
Palvelut lukijoille
Tilaa uutiskirje

 

Tilaa maksuton uutiskirje sähköpostiisi:

Outbound linkkien seuranta

Akateemiset

Akateemiset2

Copyright © 2021 Salkkumedia Oy

Ylös