Sijoitusideat

Ruotsalainen paperiyhtiö nousi Nordean mallisalkkuun

SCA osakekurssi

SCA hyötyy kehittyvien markkinoiden kulutuksen kasvusta ja väestön ikääntymisestä.

SCA eli Svenska Cellulosa Aktiebolaget on ruotsalainen pehmopaperiyritys, jolla on yli 50 000 työntekijää, ja yhtiön vuosittainen liikevaihto on noin 100 miljardia ruotsin kruunua.

Tukholman pörssissä listattu SCA on maailmanlaajuisesti johtavia henkilökohtaisen hygienian tuotteiden ja pehmopaperien tuottajia, jolla on myös mittavia metsäomistuksia.

Yhtiön tuotepaletin kruununjalokiviä ovat sen inkontinenssituotteet, toteaa Nordea markkinakommenteissaan.  Inkontinenssituotteissa SCA on globaali markkinajohtaja ja ne tuovat yhtiön liikevaihdosta 20 prosenttia. Pehmopapereissa yhtiö on pankin mukaan globaali markkinakakkonen.

Pankki odottaa metsäyhtiöltä kovaa tuloskasvua.

”Näemme yhtiön suunnitellun metsäteollisuusliiketoiminnan eriyttämisen kaventavan osakkeen nykyistä leveää arvostusalennusta suhteessa verrokkiyhtiöihin. Jakautumista odotellessa näemme hyviä mahdollisuuksia pehmopaperidivisioonan markkinaodotuksia parempaan kehitykseen. Odotamme yhtiöltä kaksinumeroista tuloskasvua vuosina 2017 ja 2018 mm. yhtiön joulukuussa tekemän BSN Medical -oston ansiosta”, Nordea ennustaa.

Nordean mukaan SCA:n pitkän aikavälin kasvuajureita ovat useat megatrendit, kuten globaali väestönkasvu ja väestön ikääntyminen.

”Lisäksi kuluttajien käytettävissä olevat tulot kasvavat kehittyvillä markkinoilla, jotka tuovat lähes 30 % SCA:n liikevaihdosta. Näemmekin yhtiöllä lähivuosina edellytyksiä 3-5 %:n vuosittaiselle orgaaniselle kasvulle.”

SCA on tehnyt myös strategisesti onnistuneen yrityskaupan.

SCA hankki nimittäin BSN Medicalin haavanhoito-osaamista, joka Nordean mukaan täydentää yhtiön tuotepalettia. Lisäksi SCA pystyy myös hyödyntämään jo olemassa olevaa jakeluverkostoaan. BSN Medicalin loppumarkkinoiden odotetaan kasvavan noin neljän prosentin vuosivauhtia.

Myös SCA:n suunniteltu jakautuminen hygienia- ja metsäteollisuusliiketoimintoihin antaa pankin mukaan lisätukea muutenkin rakenteellisesti kiinnostavaan SCA:n osakkeeseen.

SCA:n osake on Nordean mukaan ”mittavasti aliarvostettu”.

”SCA:n osakkeessa houkuttelee ennustettava kasvunäkymä, mikä yhdistettynä metsäomistusten eriyttämiseen kaventaa odotuksiemme mukaan osakkeen mittavaa aliarvostusta suhteessa kilpailija Kimberly-Clarkiin. Metsäteollisuustoiminnot poislukien hygienialiiketoimintojen arvostus vuoden 2018 tulosennusteilla on vain 13, mikä tarkoittaa noin 25 %:n arvostusalennusta Kimberly-Clarkiin verrattuna.”

Avaa tili Nordnetiin helposti verkkopankkitunnuksilla. Asiakkuuden avaaminen on maksutonta. Säilytys 0 €, pörssikaupat alk. vain 3 €.

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ylös