Oma talous

Tutkimus: Miestradenomit uskaltavat pyytää naistradenomeja parempaa palkkaa

Tradenomiliitto TRALin tutkimuksessa kävi ilmi, että yksi osatekijä palkkaeroihin ovat myös naisten pienemmät palkkapyynnöt.

Tradenomiliitto TRALin tutkimuksessa kävi ilmi, että yksi osatekijä palkkaeroihin ovat  myös naisten pienemmät palkkapyynnöt.

Tutkimuksen mukaan miestradenomit pyytävät keskimäärin 14 prosenttia enemmän palkkaa asematasosta riippumatta ja toteutunut palkkataso on saman suuruinen. Palkkapyynnöt ovat miehillä keskimäärin 433 euroa korkeampia kuin naisten ja toteutunut palkka on keskimäärin 410 euroa suurempi kuin naisilla.

”Kannustamme naistradenomeja hakeutumaan heti uran alkuvaiheessa asiantuntijatehtäviin ja muodostamaan palkkaneuvontamme avulla realistisen palkkapyynnön”, sanoo palvelu- ja kehitysjohtaja Tomi Kouva. – Jo opiskeluaikana voidaan edistää naisten ura- ja palkkakehitystä kattavalla urasuunnittelulla, johon myös korkeakoulujen kannattaa panostaa, Kouva muistuttaa.

Nais- ja miestradenomien palkkaeroon vaikuttavat Tradenomiliiton mukaan monet tekijät, kuten erilainen sijoittuminen eri tehtäviin ja toimialoille. Lisäksi miehet ovat naisia useammin tulospalkkauksen piirissä, millä on merkittävä vaikutus palkkatasoon. Edelleen naisten palkat ovat myös huomattavasti tasaisempia kuin miesten.

”Palkkakartoitusten merkitystä työpaikoilla ei pidä vähätellä ja niihin on kiinnitettävä nykyistä enemmän huomiota”, Aaltonen muistuttaa. Myös perhevapaiden nykyistä tasaisempi jakautuminen auttaisi merkittävästi naisten asemaa työmarkkinoilla. Perhevapaisiin liittyvää päätöksentekoa ei voi enää lykätä hamaan tulevaisuuteen ja kannustammekin nykyistä hallitusta paneutumaan asiaan jo tällä hallituskaudella, rohkaisee Aaltonen.

1 kommentti

1 kommentti

  1. Realisti tradenomi

    22.4.2018 at 15:08

    Mielenkiintoinen tilasto. Tradenomi on osaamiseltaan kuitenkin keskimäärin merkonomin luokkaa, mutta hänelle pitää maksaa kovempaa liksaa koska ”korkeakoulututkinto”. Siksi kannattaa palkata aina tradenomin sijaan merkonomi ja jos tarvitaan aitoa liiketalousosaamista niin ekonomi.

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ylös