Yritysuutiset

Inderes: Stockmann venyi kulusäästöillä odotuksia parempaan tulokseen

Stockmann julkaisi aamulla odotuksia paremman neljännen kvartaalin tuloksen.

Yhtiö on onnistunut laskemaan kulujaan Retailissa odotuksiamme nopeammin ja tämä antaa lisää aikaa myynnin kääntymiselle, toteaa Inderes aamukatsauksessaan.

Stockmannin liikevaihto oli ennakkotietojen mukaisesti 388 miljoonaa euroa. Vertailukelpoinen liikevaihto laski vertailukaudesta noin kuudella prosentilla johtuen vaisusta Q4-myynnistä Retailissa ja Lindexissä.

Oikaistu liikevoitto 36,5 miljoonaa euroa ylitti varsin selvästi Inderesin 28,9 miljoonan euron odotuksen ja konsensuksen 29,5 miljoonan euron ennusteen. ”Tulosylityksen taustalla oli Retailin odotuksia nopeammin laskenut kulumassa sekä Lindexissä toteutettu varaston arvon uudelleenmääritys. EPS oli lopulta 0,29 euroa ja linjassa 0,28 euron ennusteemme kanssa”, analyysitalo toteaa.

Osinkoa yhtiö ei odotetusti jaa johtuen koko vuoden tappiollisesta nettotuloksesta.

Stockmann Retailin tulos oli Q4:llä selvästi Inderesin parempi (14 MEUR vs. 9 MEUR). ”Tulosylitys johtuu puhtaasti odotuksiamme pienemmistä kuluista. Segmentin kulumassan ripeä lasku oli selkeä positiivinen yllätys ja se antaa yhtiölle lisää aikaa myynnin kääntämiseksi. Segmentin myynnin kehitys oli vaisua läpi koko vuoden 2016 ja johdon kommentit myynnin käänteeseen liittyen ovat huomion kohteena tulosjulkistustilaisuudessa.”

Lindexin osalta liikevoitto 19,6 miljoonaa euroa ylitti 17,6 miljoonan euron Inderesin ennusteen johtuen varastoarvon tarkistuksesta ylöspäin. ”Tästä oikaistuna tulos olisi ollut linjassa ennusteemme kanssa, kun odotuksia korkeammat kulut hautasivat alleen vahvan 65 %:n myyntikatteen. Vahva myyntikate kertoo yhtiön varsin tiukasta hinnoittelukurista Q4:llä haastavassa markkinassa.”

Real Estaten tulos oli lievästi Inderesin ennustetta matalampi (4,6 vs. 5,4 MEUR) ja Nevsky Centerin myynnistä ei saatu vielä uutta tietoa selvitystyön ollessa edelleen kesken.

Stockmann ohjeistaa 2017 liikevaihdon laskevan myymäläverkoston ja tuotevalikoiman muutosten takia. Oikaistun liikevoiton odotetaan paranevan vuoteen 2016 verrattuna ja kausivaihtelusta johtuen Q1-tulos jää negatiivisesti.

Inderesin mukaan ohjeistus on linjassa ennusteiden kanssa, sillä ennen Q4-raporttia Inderes odotti liikevaihdon laskevan 8,6 prosentilla ja liikevoiton paranevan 38,4 miljoonaan euroon (2016: 17,6 MEUR).

Inderesin suositus Stockmannin osakkeelle on vähennä ja tavoitehinta on 6,5 euroa.

Inderes osakeanalyysi mallisalkku sijoittaminen osakkeet

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ylös