Oma talous

Onko lainojen yhdistämisestä mitään hyötyä?

– KAUPALLINEN YHTEISTYÖ –

Yhdistelylaina voi tuoda useita etuja velkojen hoitamiseen, mutta niihinkin liittyy omat riskinsä.

Onko sinulla ylimääräistä stressiä ja paineita kasvavien luottokorttilaskujen ja lainaerien vuoksi? Velkojen hoitaminen voi tuntua rasittavalta kenestä tahansa, ja mahdollisuus muuttaa hankala rahatilanne nopeasti ja vaivattomasti on monelle varsin tervetullut helpotus.

Yhdistelylaina otetaan yleensä siksi, että sen avulla voi yhdistää monta eri lainaa yhdeksi lainatiliksi, lainan korko on matala ja maksuerä on selkeästi määritelty. Yhdistelylaina voi tuoda säästöjä, vaikka nykyisiä lainoja on vain muutama ja niiden kuukausimaksut eivät ole muodostuneet ongelmaksi. On kuitenkin aina parasta valita oikea yhdistelylaina, joka sopii juuri sinun tarpeisiisi ja tarjoaa oikeat ehdot sekä parhaan koron.

Mikäli harkitset yhdistelylainaa, on hyvä ottaa huomioon ainakin alla olevat asiat.

Yhdistelylaina voi auttaa sinua saamaan rahatilanteesi hallintaan kolmella tärkeällä tavalla:

Korot – Mikäli sinulla on paljon velkaa korkealla korolla (esim. pikavippejä), yhdistelylaina voi olla parempi vaihtoehto. Yhdistelylainan avulla voit saada matalamman koron, minkä ansiosta säästät pitkällä aikavälillä merkittävän summan.

Kuukausierät – Mikäli sinulla on monta eri lainaa, joskus jopa kuukausittaisten vähimmäismaksujen maksaminen saattaa aiheuttaa hankaluuksia. Summa on yksinkertaisesti enemmän kuin mihin kykenet venymään. Kaiken kukkuraksi korko nousee huomattavasti, mikäli maksu jää suorittamatta. Yhdellä yhdistelylainalla voit sen sijaan pienentää kuukausierääsi ja saat sopivasti aikaa rahatilanteesi vakauttamiseen.

Ei sekaannuksia, helppo seurata – Eri lainojen ja niiden eräpäivien seuraaminen saattaa osoittautua haastavaksi. Yhdistelylainan avulla maksut eivät jää suorittamatta, sillä eri laskut on yhdistetty yhteen maksuun. Lainojen ja luottojen hallitseminen on helppoa ilman huolta eräpäivien unohtamisesta.

Yhdistelylainoilla on monta hyvää puolta, mutta niihin liittyy myös omat riskinsä. Osa yhdistelylainojen tarjoajista lainaavat korkealla korolla, ja näihin lainoihin liittyy usein myös merkittäviä lisäkuluja. Joissain tapauksissa asiakas saattaa lopulta joutua maksamaan enemmän kuin alkuperäisistä lainoista. Lainaehtoihin ja kuluihin kannattaa aina tutustua huolella ennen lainan nostamista.

Yhdistelylainan saaminen ei välttämättä muuta kuluttajien rahankäyttötottumuksia, ja näin ollen onkin oltava tarkkana, ettei velkatilanne uusiudu. Pidä siis huolellisesti silmällä laskujasi ja menojasi. Mikäli huomaat tästä huolimatta olevasi taloudellisissa vaikeuksissa, suosittelemme ottamaan yhteyttä velkaneuvontapalveluun.

Tutustu Etuan tarjoamiin yhdistelylainoihin.

Etua.fi on vuonna 2008 perustettu Suomen ensimmäinen pankki- ja rahoitusalan palveluita välittävä sivusto, joka toimii yhteistyössä Suomen johtavien finanssisalan yritysten kanssa ja pystyy näin tarjoamaan kuluttajille markkinoiden parhaimmat tuotteet. Etua ei myönnä lainoja vaan välittää verkkopalvelun kautta tulleet lainahakemukset eteenpäin yhteistyökumppaneilleen.

Tiedoksi lukijoille: Artikkeli sisältää SalkunRakentajan markkinointikumppanin sivuille linkkejä, joiden perusteella SalkunRakentaja-sivusto voi saada korvauksia.

3 kommenttia

3 kommenttia

 1. Saku

  28.2.2017 at 19:19

  Kannattaa yhdistellä, itse käytin Haenyt palvelua. Säästin muutaman kympin per kuukausi pelkästään tilinhoitopalkkioissa. Lisäksi korkosäästöt.

  https://www.haenyt.fi/lainojen-yhdistaminen

 2. Anna

  12.12.2017 at 11:15

  Täältä myös ehdoton peukku lainojen yhdistämiselle. Ei kannata maksaa useaa lainaa, joissa on vielä kalliit lainanhoitokulut ja korkeat korot.

 3. Anna

  9.11.2021 at 10:22

  Kannattaa tosiaan hankkiutua eroon korkeakorkoisista lainoista. Lainojen yhdistäminen ei kuitenkaan maksa mitään, joten suosittelen sitä.

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Ylös