Markkinakommentit

Nordea: ”Intian kasvusta tukea osakkeille”

Intian talous kasvaa maailman suurista talouksista nopeimmin.

Intian talous kasvaa maailman suurista talouksista nopeimmin.

Kehittyville markkinoille sijoittamisen yksi haaste on se, että osakeindeksiä hallitsevat muutamat toimialat. Nordean mukaan suppea toimialajakauma altistaa yksittäisen maan osakemarkkinat suuremmalle kurssiheilunnalle esimerkiksi raaka‐aineiden hintojen perässä.

Muihin kehittyviin maihin verrattuna Intian paikalliset osakemarkkinat ovat hyvin hajautetut, eikä mikään yksittäinen toimiala nouse liian suureksi, Nordea toteaa viikkokatsauksessaan.

Intian osakemarkkinoiden mielenkiintoa lisää myös maan raju talouskasvu.

Intian talous on kasvanut viime vuosina voimakkaasti ja sen odotetaan tuplanneen kokonsa vuonna 2019 vuoteen 2009 verrattuna, Nordea toteaa.

Pääministeri Narendra Modin johtama hallitus on tehnyt kasvuhakuisia uudistuksia. Suurimpia uudistuksia on Nordean mukaan verotuksen yhtenäistäminen Intian 29 osavaltion välillä luomalla yhtenäinen arvonlisäverokanta. ”Pidemmällä aikavälillä uudistuksen odotetaan kuitenkin ylläpitävän kasvuvauhtia ja se saattaa johtaa esimerkiksi sähköisen maksamisen yleistymiseen”, pankki toteaa.

Kovan talouskasvun imussa Intian pörssiyhtiöiden tuloskasvu on ollutkin nopeaa, ja Nordea uskoo kehityksen jatkuvan toistaiseksi.

Haasteitakin Intian markkinoilla toki on. Yksi niistä on osakkeiden korkeahko arvostus. ”Intian P/E‐luku on käytännössä ollut koko 2000‐luvun muita kehittyviä markkinoita n. 30 prosenttia korkeammalla tasolla”, Nordea muistuttaa.

Kommentoi
Ylös
>