Yritysuutiset

Oriola-KD julkaisi odotettua heikomman tuloksen

Oriola-KD osakekurssi

Oriola-KD julkaisi tänään aamulla neljännen vuosineljänneksen raportin, joka jäi analyysitalo inderesin mukaan sekä liikevaihdon että tuloksen osalta hieman markkinaodotusten alapuolelle.

Myös tilikaudelta 2016 maksettava 0,14 euron osinko alitti ennusteet (0,16 euroa) ja näkymät vuodelle 2017 olivat vaisut, arvioi Inderes aamukatsauksessa.

Liikevaihto kasvoi neljännellä kvartaalilla 0,9 prosenttia vertailukaudesta ja oli 425 miljoonaa euroa. Konsensusennuste liikevaihdolle oli 438 miljoonaa euroa ja Inderesin ennuste 440 miljoonaa euroa. Liiketoiminnan volyymia paremmin kuvaava laskutus kasvoi 1,7 prosenttia vertailukaudesta ja oli 873 miljoonaa euroa.

Liikevaihto laski Kuluttaja-segmentissä kolme prosenttia vertailukaudesta, mikä johtui kiristyneestä kilpailusta Ruotsin apteekkimarkkinoilla erityisesti verkkokaupassa. Palvelut-segmentissä liikevaihto pysyi vertailukauden tasolla. Kasvu tuli pääosin viime vuonna Svensk Dos-yrityskaupan yhteydessä perustetusta Terveydenhuolto-segmentistä, joka erikoistuu muun muassa lääkkeiden annosjakeluun ja sairaaloiden lääkehuoltoon. Terveydenhuolto-segmentin liikevaihto Q4:llä oli 12,6 miljoonaa euroa.

Vertailukelpoinen liikevoitto viimeisellä kvartaalilla jäi edellisvuoden tasolle 15,3 miljoonaan euroon, kun konsensusennuste oli 15,6 miljoonaa euroa ja Inderesin ennuste 16,0 miljoonaa euroa. Palvelutsegmentin oikaistu liikevoitto nousi hieman vertailukaudesta 9,2 miljoonaan euroon, mikä oli logistiikan tehokkuuden paranemisen ansiota, kun taas Palvelut-segmentin oikaistu liikevoitto laski 7,3 miljoonaan. Palvelut-segmentin tulosta heikensivät kiristynyt kilpailu Ruotsin apteekkimarkkinoilla sekä uusien apteekkien perustamiskulut.

Näkymät vuodelle 2017 olivat myös hieman odotuksia vaisummat, Inderes arvioi.

Oriola-KD:n vuonna 2015 aloitettu kehitysohjelma jatkuu arviolta vuoden 2018 loppuun asti. Kehityshankkeiden kustannukset sekä Ruotsin vähittäiskaupan (erityisesti verkkokaupan) kiristynyt kilpailu rasittavat yhtiön mukaan vuoden 2017 kannattavuutta, joten oikaistun liikevoiton, vertailukelpoisin valuuttakurssein laskettuna, arvioidaan pysyvän vuoden 2016 tasolla (2016: 61,7 MEUR).

Ruotsin kruunun heikentyminen vertailukaudesta heikensi liikevoittoa – 0,6 miljoonaa vertailukaudesta, joten euromääräinen oikaistu liikevoitto vuodelta 2016 oli 61,1 miljoonaa. Inderesin mukaan ennen aamulla julkaistua Q4-raporttia, konsensusennuste vuoden 2017 liikevoitolle oli 66 miljoonaa euroa, minkä mukaan markkinat odottivat tälle vuodelle noin kahdeksan prosentin tulosparannusta.

avainluvut Oriola-KD

Inderesin tavoitehinta Oriola-KD:n osakkeelle on 4,6 euroa ja suositus on lisää.

 

Inderes osakeanalyysi mallisalkku sijoittaminen osakkeet

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ylös