Markkinakommentit

Varainhoitoyhtiö Pictet: Nyt kehittyvien markkinoiden osakkeita sijoitussalkkuun

Kehittyvien maiden viennin piristyminen kielii alueen yhtiöiden tulosnäkymien parantumisesta.

Talouskasvun kiihtyminen sekä kehittyneillä että kehittyvillä markkinoilla suosii riskipitoisia omaisuusluokkia, sanoo Pictet Asset Managementin päästrategi Luca Paolini yhtiön uusimmassa Barometer-katsauksessa.

Vaikka poliittinen epävarmuus jatkuu Yhdysvalloissa ja Euroopassa, yritysten tulosnäkymät näyttävät vakailta. Tämän vuoksi Pictet suosii edelleen osakkeita, erityisesti kehittyvien markkinoiden osakkeita, ja lisää sijoituksia kehittyvien markkinoiden paikallisen valuutan määräisiin lainoihin.

Jenkkiosakkeiden arvostustaso huolettaa

Varainhoitoyhtiö pitää alipainon Yhdysvaltojen dollarissa.

”Olemme edelleen huolissamme yhdysvaltalaisten osakkeiden arvostustasoista”, Paolini toteaa.

Yhdysvalloissa osakkeiden arvostukset ovat korkealla ja volatiliteetti on alhaalla. Tämän takia markkinat ovat alttiita myyntipaineille.

”Dollarinäkemyksemme sai meidät nostamaan myös kullan painoa neutraalista ylipainoon. Kulta suojaa poliittiselta riskiltä, kun sijoittajilla on liiallisen pessimistinen näkemys tästä jalometallista”, Paolini toteaa.

Pictet on entistä optimistisempi Tyynenmeren alueen – pois lukien Japani – osakkeiden suhteen ja nostaa niiden painon neutraalista ylipainoon.

Tämä heijastaa globaalin viennin kasvun myötä parantuneita talousnäkymiä alueella. Tukea tullee myös Kiinan tasapainottuneista näkymistä, joihin vaikuttavat osin Kiinan viranomaisten taloutta tasapainottavat toimet.

Kehittyvien maiden viennin piristyminen liittyy yleensä alueen yhtiöiden tulosnäkymien paranemiseen. Nimellisesti kehittyvien markkinoiden vienti on kasvanut tasaisesti vuoden mittaan ja kasvaa nyt verrattuna vuoden takaiseen laskukauteen, Pictet toteaa.

”Arvioimme, että kehittyvien maiden yhtiöiden tulosparannukset ovat 15 prosentin luokkaa seuraavan 12 kuukauden aikana, korkeimmalla tasolla sitten vuoden 2011.”

Kehittyvien markkinoiden nimellinen viennin kasvu on noussut jyrkästi, ja inflaatiotilanne on ollut vaimea kaikilla kehittyvillä markkinoilla. Nämä tukevat Pictetin päätöstä nostaa kehittyvien markkinoiden valuutoissa noteerattujen lainojen paino alipainosta ylipainoon.

Intia yllättävässä kasvussa

Kiinan talouden toipuminen on ollut erityisen huomattavaa siitä huolimatta, että lyhyet korot ovat nousseet keskuspankin siirrettyä huomionsa talouskasvun tukemisesta rahamarkkinoiden vakauttamiseen.

Intian talous taas näyttäisi lähtevän jyrkkään kasvuun viime elokuussa tehdyn yllättävän rahauudistuksen aiheuttaman jyrkän sukelluksen jälkeen.

”Ekonomistimme ovat sitä mieltä, että suuri enemmistö kehittyvien markkinoiden keskuspankeista pitää rahapolitiikan vakaana tai alentaa korkoja, minkä vuoksi paikallisten valuuttojen määräisten joukkolainojen tuotot voivat laskea edelleen. Tämän omaisuusluokan arvostukset ovat myös houkuttelevalla tasolla”, Paolini toteaa.

Maailman talous on hyvällä tolalla, yritysten tulokset nousussa, ja globaalin viennin vuosikasvuprosentti on korkein kahteen vuoteen. ”Näyttäisi siltä, että osakemarkkinat voivat jatkaa nousuaan. Lähitarkastelu paljastaa kuitenkin useita mahdollisia sudenkuoppia”, Pictet toteaa.

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ylös