Oma talous

Miksi pienyrittäjän kannattaa sijoittaa Someen?

yrittäjän some-markkinointi

Jos olet pienyrittäjä ja luet tätä kirjoitusta, olet varmasti pohtinut, kannattaako sosiaaliseen mediaan panostaa yrityksen markkinoinnissa.

Miksi valita some eikä esimerkiksi lehti-mainos? Mieti hetki, olethan itsekin juuri lukemassa tätä juttua verkossa ja olet saattanut päätyä tänne esimerkiksi Facebookin kautta. Verkossa ja erityisesti sosiaalisessa mediassa on ihan erilainen potentiaali kuin paikallislehden mainososastossa.

Tässä jutussa kerron edellisen esimerkin lisäksi muutamia muitakin syitä, miksi pienyrittäjän kannattaa sijoittaa markkinointieuronsa mieluummin sosiaaliseen mediaan kuin perinteisiin kanaviin.

Näkyvyys ja kohdennettavuus

Sosiaalisessa mediassa kuten Facebookissa ja Instgramissa, voit kohdentaa mainoksesi erittäin tarkasti kohdeyleisösi demografisten tietojen ja kiinnostuksen kohteiden mukaan. Et siis maksa turhasta, vaan vain oikeasta kohdeyleisöstä.

Mainostuksen joustavuus

Jos jokin mainos ei ala purra toivotulla tavalla, voit aina keskeyttää markkinoinnin tai muokata sitä kesken kampanjan. Tässäkään ei siis tarvitse pelätä rahojen valumista hukkaan.

Mahdollisuus kasvattaa yhteisöä

Uskollisen some-yhteisön kasvattaminen vaatii aikaa ja hyvän sisällön tuottamista. Kun onnistut, saat palkinnoksi jutuistasi tykkääviä ja niitä eteenpäin jakavia seuraajia, jotka todennäköisesti muistavat sinut seuraavan kerran ostopäätöstä tehdessään.

Tarkka mitattavuus

Kuinka hyvin pystyt mittaamaan perinteisten markkinointikeinojen tuloksia? Esimerkiksi Facebookissa sinulla on käytössäsi ilmainen analytiikka, joka näyttää tarkalleen, kuinka paljon julkaisusi ovat saaneet näkyvyyttä, toimintoja, klikkauksia ja niin edelleen. Tietojen avulla pystyt parantamaan markkinointiasi entisestään.

 

Tässä siis mainittuina muutamia sosiaalisen median ehdottomia hyötyjä pienyrittäjän kannalta.

Jos some-markkinointi ei ole ihan vielä hallussa, niin Onnistu Somessa Yrittäjä! – 4 viikon verkkokurssi tarjoaa sinulle mahdollisuuden päivittää yrityksesi some-kanavat ja –markkinointi ajan tasalle. Kurssi alkaa 27.3, joten pidä kiirettä ja ilmoittaudu jo tänään!

Kommentoi

No Comment.

SalkunRakentaja on vaurauden rakentajan suosittu verkkolehti. Sivusto sisältää sijoittamiseen, yrittäjyyteen ja arjen raha-asioihin liittyviä artikkeleita, uutisia ja analyysejä.

SalkunRakentaja-sivusto sisältää myös kumppaneidensa tuottamaa sisältöä, josta sivusto voi saada julkaisupalkkioita.

Tutustu sisältömarkinoinnin ja sisällöntuotannon ratkaisuihimme Salkkumedia Oy:n kotisivuilta.

   

Yhteystiedot

Julkaisija Salkkumedia Oy
Y-tunnus 2793119-8
Puhelin 040 0132119
Sähköposti info(at)salkunrakentaja.fi
Päätoimittaja Jorma Erkkilä
 
Webhotelli: Hostingpalvelu.fi
Anna palautetta
Sisällöntuottajaksi
 

Lisätietoja

Henkilöstö
Mediakortti
Yhteistyökumppanit
Digipaketti
Palvelut lukijoille
Tilaa uutiskirje

 

Tilaa maksuton uutiskirje sähköpostiisi:

Outbound linkkien seuranta

Akateemiset

Akateemiset2

Copyright © 2021 Salkkumedia Oy

Ylös