Käänneyhtiöt

Sijoittaja.fi: Näissä käänneyhtiöissä ”merkittävä tuottopotentiaali”

Sijoittajan tietopalveluita tarjoava Sijoittaja.fi uskoo neljän Helsingin pörssin pienyhtiön tuloskäänteen tarjoavan mahdollisuuksia sijoittajalle.

Käänneyhtiöllä tarkoitetaan yhtiötä, joka on onnistunut korjaamaan taloudelliset vaikeutensa. Tämä voi näkyä tuloksen ja liikevaihdon kohentumisena tai parantuneina markkinanäkyminä.

Yleensä käänneyhtiön osakekurssi on valahtanut pohjamutiin. Käänneyhtiöitä metsästävät sijoittajat yrittävät löytää sellaisia käänneyhtiöitä, joissa kohentuneet taloudellisen suorituskyvyn tunnusluvut eivät vielä heijastu osakekurssiin.

Onnistuessaan sijoittaja voi tehdä käänneyhtiöillä merkittävää tuottoa. Tosin sanomattakin on selvää, ettei tällaisten käänneyhtiöiden löytäminen ole mikään vasemman käden juttu.

Sijoittaja.fi mainitsee käänneyhtiöinä Sanoman, Martelan ja Outokummun, jotka ovat viime aikoina tarjonneet sijoittajille merkittävää tuottoa.

Sijoittaja.fi valitsi käänneyhtiöiden suosikeikseen neljä vaikeuksissa ollutta yhtiötä, joiden käänteestä on jo positiivisia merkkejä ja osakekurssissa on merkittävää nousupotentiaalia. ”On mahdollista, että kaikki eivät onnistu käänteessä. Sijoittajan tuleekin perehtyä yhtiöihin huolellisesti ennen sijoituspäätöstä”, Sijoittaja.fi:n hallituksen puheenjohtaja Timo Heikkilä toteaa.

Sijoittaja.fi:n käänneyhtiöt ovat tässä.

Apetit

Yhtiön uusi toimitusjohtaja aloitti huhtikuussa 2015 ja muutokset näkyvät jo strategiassa.

”Apetitin liiketoimintaa tukee kasvisbuumi, joka on globaali megatrendi. Yhtiö on myös innovoinut uuden tuoteryhmän Tuorekset, jolla se hakee kasvua. Yhtiöllä on selkeät strategiset tavoitteet”, Heikkilä toteaa.

Yhtiö odottaa operatiivisen liikevoiton paranevan tänä vuonna vuoteen 2016 verrattuna.

Dovre Group

Yhtiön osakekurssi on viiden vuoden pohjilla, ja liiketoiminta on kärsinyt heikosta markkinatilanteesta etenkin öljy- ja kaasusektorilla Norjassa, Heikkilä arvioi.

Yhtiö johto uskoo, että pohja on saavutettu ja ennustaa konsernin liiketuloksen paranevan vuonna 2017 vuoteen 2016 verrattuna.

Glaston

Osakekurssissa on 50 prosenttia nousuvaraa vuoden 2015 huippuihin, Heikkilä muistuttaa. ”Vuonna 2016 yhtiö kärsi heikosta markkinatilanteesta, mutta pystyi silti positiiviseen tulokseen.”

Glaston uudisti strategiansa keväällä 2016, ja toimitusjohtaja, Arto Metsänen, on ollut yhtiön johdossa vuodesta 2009 lähtien.

”Vahvempi tilauskanta, piristyneet markkinat sekä tehdyt säästötoimenpiteet luovat hyvän pohjan kannattavalle kasvulle”, Heikkilä summaa.

Neo Industrial

Heikkilän mukaan Neo Industrialin osakekurssi on kahden ja puolen vuoden aikana moninkertaistunut.

Neo Industrial Oyj on sijoitusyhtiö, jonka strategia on investoida teollista liiketoimintaa harjoittaviin ja keskenään synergiaetuja tarjoaviin yrityksiin.

Yhtiö uskoo liikevaihdon ja liiketuloksen kasvavan selvästi tänä vuonna.

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Ylös