Sijoitusideat

YIT nousi Nordean mallisalkkuun

Rakennusliikkeen osakkeen viimeaikaisen korjausliikkeen jälkeen tuottopotentiaali näyttää Nordean mukaan jo varsin houkuttelevalta.

sijoittaminen, osakkeet, rahastot, osakesijoittaminen, rahastosijoittaminen, säästäminen, talous, etf, talouspolitiikka, markkina-analyysit, markkinat, makrotalous, salkunrakentaja,sijoitustappiot

Lähde: YIT Oyj

Rakennusliikkeen osakkeen viimeaikaisen korjausliikkeen jälkeen tuottopotentiaali näyttää Nordean mukaan jo varsin houkuttelevalta.

YIT:n markkina-alueilla Suomessa ja Itäisessä Keski‐Euroopassa asuntojen kysyntä on kohentunut. Suomessa kerrostaloasuntojen rakennuslupien kasvu on korkeimmalla tasollaan jopa 16 vuoteen.

Samalla kuluttajaluottamus on kohentunut joten asuntoja myydään yhä enemmän kuluttajille, sijoittajien sijaan. Nordean mukaan sijoittajille suunnattu myynti on perinteisesti heikkokatteisempaa kuin kuluttajille suunnattu myynti, joten kuluttajamyynnin osuuden kasvaessa kannattavuus kohenee.

YIT:n kuluttajille suunnatut asuntoaloitukset kasvoivat viime vuonna jopa 43 prosenttia edellisvuoteen verrattuna.

Myös Venäjän talouden käänne hyödyttää YIT:tä.

Nordean ekonomistit odottavat itänaapurin talouskasvun kiihtyvän, kulutuskysynnän kasvavan ja korkojen laskevan.

”Tämä luo YIT:lle mahdollisuuden yllättää myönteisesti Venäjän liiketoiminnassaan, ehkä jo tänä vuonna mutta viimeistään ensi vuonna kun pääomaohjelma on maalissa. YIT:n Venäjän liiketoiminta oli vielä viime vuonna tappiollista, mutta odotamme segmentin kääntyvän voitolliseksi kuluvana vuonna ja jatkavan nousujohteisesti tulevina vuosina.”

Kokonaisuudessaan Nordea näkee YIT:n tuloksen olevan lähivuodet kasvussa, ja osakkeen viimeaikainen korjaus parantaa merkittävästi riski/tuotto ‐suhdetta.

Osakkeen arvostus on Nordean mukaan kuluvan vuoden ennusteilla hieman korkeampi kuin Pohjoismaisten verrokkien, mutta ensi vuoden ennusteilla osake näyttäytyy jo houkuttelevalta.

Nordea Marketsin suositus YIT:n osakkeelle on osta tavoitehinnalla 8,00 euroa.

YIT osakekurssi rakennusliike

Kommentoi
Ylös
>