Yritysuutiset

Lakitoimisto Fondia pomppasi +28% heti ensimmäisenä kaupankäyntipäivänä

Kaupankäynti yritysjuridiikkaan erikoistuneen lakitoimisto Fondian osakkeilla alkoi eilen Nasdaq First North Finland -markkinapaikalla.

Yhtiön listautumisanti oli menestys, sillä se merkittiin 10,8-kertaisesti. Fondia keskeytti listautumisannin merkintäajan moninkertaisen ylimerkinnän vuoksi. Yleisöannin 13,4-kertaisesta merkinnästä johtuen yhtiön hallitus päätti korottaa yleisöannin kokoa 240 000 osakkeeseen eli noin 26 prosentilla siirtämällä osakkeita instituutioannista yleisöantiin.

Instituutioannissa ja yleisöannissa osakkeen merkintähinta oli 7,65 euroa. Henkilöstöannissa merkintähinta oli 6,90 euroa osakkeelta.

Ensimmäisenä kaupankäyntipäivänä tiistainan Fondian osake kohosi hulppeasti peräti 9,83 euroon, mikä tarkoittaa 28 prosentin kurssinousua heti ensimmäisenä kaupankäyntipäivänä.

Fondia on vuonna 2004 perustettu Suomen 11. suurin liikejuridiikkaan keskittynyt lakipalveluyritys. Yrityksellä on toimipaikkoja Helsingissä, Tampereella, Turussa, Lahdessa, Vaasassa, Oulussa ja Rovaniemellä. Näiden lisäksi Fondialla on toimistot Tukholmassa ja Tallinnassa.

Analyysitalo Inderesin mukaan Fondia on sijoituskohteena ”defensiivinen vahvan kassavirran kasvuyhtiö”. Lakiasiainmarkkina on Inderesin mukaan vakaasti kasvava, suhteellisen turvallinen ja defensiivinen toimiala, johon yleisellä talouskehityksellä ei ole merkittävää vaikutusta.

Fondian keskeisimmät kasvuajurit ovat Inderesin mukaan matala riskiprofiili ja vahva kassavirta, kannattava kasvu ja kasvava osinko ja toimiala. Lisäksi Inderes mainitsee kasvuajurina sen, että toimialaan on vaikea sijoittaa. Pohjoismaissa ei ole ainuttakaan pörssilistautunutta lakialan yritystä ja maailmalla on vain muutama alan listattu yhtiö Iso-Britanniassa ja Australiassa.

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ylös