Kasvuosakkeet

Pihlajalinna saa ostosuosituksen Evliltä – SOTE-uudistus tuo mahdollisuuksia

Evlin mukaan Pihlajalinnan ulkoistusliiketoiminnalla on positiiviset näkymät tänä vuonna.

Evli aloitti sosiaali- ja terveyspalveluita tarjoavan Pihlajalinnan seurannan. Evlin mukaan Pihlajalinnan ulkoistusliiketoiminnalla on positiiviset näkymät tänä vuonna.

Pihlajalinnalla on Evlin näkemyksen mukaan positiivinen näkymä ulkoistustoiminnan kasvulle lyhyellä aikavälillä, jonka lisäksi SOTE-uudistus on avaamassa yhtiölle merkittävää pitkän aikavälin kasvupotentiaalia.

Pihlajalinnalla on hyvät edellytykset jatkaa vahvaa menestystään kuntaulkoistusten saralla kuluvana vuonna.

Jo sovittujen ulkoistussopimusten lisäksi ulkoistuksista kiinnostuneita kuntia on muitakin, joten uusia kilpailutuksia tullaan todennäköisesti näkemään kuluvan vuoden aikana. ”Uskomme Pihlajalinnan osallistuvan ainakin osaan mahdollisista kilpailutuksista. Aiemman kokemuksen ja menestyksen perusteella yhtiöllä on mielestämme suhteellisen hyvät mahdollisuudet saada uusia ulkoistussopimuksia kilpailutusten myötä”, Evli toteaa aamukatsauksessaan.

Lisäksi valmisteilla oleva SOTE-uudistus avaamassa suuren markkinapotentiaalin yksityisille toimijoille.

Valinnanvapauden arvioidaan avaavan palvelutuotantoa peräti noin kahdeksan miljardin arvosta kilpailulle asteittain vuodesta 2019 lähtien. Potentiaalinen markkina yksityisille palveluntarjoajille kasvaa näin noin 6,5 miljardilla eurolla.

Eli SOTE siis tarjoaa merkittävää kasvupotentiaalia erityisesti suurille yksityisille toimijoille.

Evlin mukaan potentiaalia hyödyntääkseen Pihlajalinna tulee laajentamaan toimipisteverkostoaan noin 15-20 toimipisteellä yli kymmenelle uudelle paikkakunnalle ennen SOTE-uudistuksen suunniteltua voimaantuloa vuonna 2019. ”On kuitenkin syytä huomata, että SOTE-uudistukseen, sen lopulliseen muotoon ja aikatauluun liittyy vielä merkittävää epävarmuutta”, Evli varoittaa.

Evli aloittaa Pihlajalinnan seurannan osta-suosituksella ja 20 euron tavoitehinnalla.

Evlin diskontattu kassavirtamallilla (DCF) laskettu osakekohtainen arvo asettuu 21-22 euron tasolle  riippuen siitä, paljonko vähemmistöosuuksille lasketaan arvoa.

Listattuihin verrokkeihin nähden osakkeen arvostus on korkea lyhyellä tähtäimellä, mutta tämä on Evlin mukaan perustelua hyvän pitkän aikavälin kasvunäkymän johdosta. Evli ei ole sisällyttäneet ennusteisiinsa odotuksia uusista ulkoistussopimuksista tai SOTE-uudistuksen tuomaa kasvupotentiaalia.

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ylös