Markkinakommentit

Taaleri ylipainottaa eurooppalaisia osakkeita

Euro Stoxx 50 osakeindeksi osakkeet osakemarkkinat sijoittaminen

Ikuinen toive euroalueen kasvusta näyttää nyt toteutuvan, arvioi Taalerin sijoitusjohtaja.

Euroopan osakemarkkinat ovat olleet viime kuukausina hyvässä vireessä. Esimerkiksi Euro Stoxx 50 -indeksi on ollut vankassa nousussa viime vuoden kesäkuun lopulta lähtien.

Kovan kurssinousun jälkeen markkinoilla ei ole nähtävissä myyntipaineita, arvioi Taalerin sijoitusjohtaja Samu Lang.

”Yleensä kasvu- ja inflaatio-odotusten noustessa syklisemmät sektorit ja pankkiosakkeet ovat menestyneet selvästi muita markkinasegmenttejä paremmin. Viimeisten viikkojen aikana tämä trendi on kuitenkin väliaikaisesti taittunut, kun defensiivisemmät toimialat ovat ylituottaneet. Edellä kuvatut liikkeet ovat rohkaisevia”, Lang toteaa Taalerin tuoreimmassa markkinakatsauksessa.

Langin mukaan siis laaja-alaista osakkeiden myyntipainetta ei ole näköpiirissä, vaan sijoittajat ovat ainoastaan valikoivampia osakeluokan sisällä.

Taaleri ei myöskään usko osakemarkkinoiden kurssiromahdukseen.

”Emme usko merkittävään korjausliikkeeseen osakemarkkinoilla – päinvastoin, kevään aikana riskinottohalukkuus todennäköisesti alkaa jälleen nousta, kun Ranskan presidentinvaalit saadaan päätökseen.”

Langin mukaan pessimistien on vaikea retostella, kun talouskehitys on globaalisti menossa oikeaan suuntaan. ”Vaikka momentti on hiukan hiipunut, toteutunut talousdata on ollut odotuksia vahvempaa niin Yhdysvalloissa, Euroopassa kuin kehittyvillä markkinoillakin. Tämä tukee riskionttohalukkuutta.”

Euroalue on pitkään kipuillut makrotalouden vaikeuksissa. Kreikka ja muut Etelä-Euroopan maat ovat kamppailleet talousvaikeuksissa ja se on näkynyt koko yhteisvaluutta-alueen makroindikaattoreissa.

Nyt valoa näkyy kuitenkin ikkunassa.

”Ikuinen toive euroalueen kasvusta näyttää vihdoin realisoituvan. Talouden toimijoiden luottamus on vahvistunut ja BKT:n kasvu on kiihtynyt luottamusindikaattoreiden perässä. Yksityiselle sektorille tehtyjen kyselytutkimusten perusteella BKT:n kasvun osalta saadaan lisää positiivisia yllätyksiä kuluvan vuoden aikana.”

Myös ennakoivat indikaattorit, kuten esimerkiksi ostopäällikköindeksi PMI, on kertonut talousalueen elpymisestä.

Langin mukaan positiiviset tulosennusteiden muutokset ovat seuranneet talouskehitystä. ”Vaikka kasvu on absoluuttisesti edelleen hidasta ja poliittinen riskipreemio pysyy korkealla ainakin Ranskan presidentin vaaleihin asti, euroalueen osakemarkkinoiden ylipainottaminen allokaatiosalkuissamme on mielestämme perusteltua.”

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Ylös