Markkinakommentit

Varainhoitoyhtiö: Eurooppalaiset osakkeet ylipainoon, markkinoilla silti myrskyn mahdollisuus

Sijoittajien on vaarallista aliarvioida Ranskan presidentinvaaleihin liittyviä riskejä, varoittaa varainhoitoyhtiö Pictet Asset Management uusimmassa Barometer-katsauksessaan.

Yritysten ja kuluttajien vahvistuva luottamus talouteen tukee maailmantalouden laaja-alaista kasvua. ”Suosimme sen vuoksi edelleen osakkeita”, sanoo Pictet Asset Managementin päästrategi Luca Paolini.

Optimismiin pitää kuitenkin suhtautua varauksin.

Yritysten ja kuluttajien luottamuslukemat erityisesti Yhdysvalloissa ovat korkealla. Tämä lisää riskiä, että odotuksiin petytään, paolini toteaa. Toisin kuin muilla suurilla markkinoilla Yhdysvalloissa yritysten vuoden 2017 tulosennusteita ei ole nostettu.

Ranskan presidentinvaalit ovat riski

Päästrategin mukaan olisi myös vaarallista aliarvioida poliittisia, erityisesti Ranskan presidentinvaaleihin liittyviä riskejä.

Pictet pitää edelleen yliarvostetut yhdysvaltalaiset osakkeet niin vahvasti alipainossa kuin meille on mahdollista. ”Yritysten ja kuluttajien äärimmäinen optimismi voi aiheuttaa sen, etteivät markkinat ota hyvin vastaan pettymyksiä – vaikkakaan Trumpin vaikutusta ei pidäkään yliarvioida.”

Eurooppa näyttää vahvalta, mikä tukee Pictetin ylipainoa eurooppalaisissa osakkeissa. Eurooppa seuraa viiveellä globaalia talous- ja luottosykliä, joten alueen osakkeilla on vielä paljon kiinnikurottavaa katteissa ja tuotoissa.

Euroopan osakemarkkinoiden yllä on kuitenkin synkkä varjo Ranskan presidentinvaalien vuoksi.

”Olisimme vielä tätäkin positiivisempia ilman Ranskan presidentinvaaleja. Sijoittajat ovat voineet tuudittautua uskomaan Le Penin häviöön, kun pelkästään Kansallisen rintaman presidenttiehdokkaan menestyminen ensimmäisellä äänestyskierroksella voi heiluttaa markkinoita”, Paolini toteaa.

Täysi ylipaino japanilaisissa osakkeissa

Intian talouden kompastelun syynä on marraskuussa tehty rahauudistus.

”Mielestämme talouden heikkeneminen jää melko lyhytaikaiseksi. Pidämme edelleen kehittyvien markkinoiden osakkeet ylipainossa, sillä uskomme niiden menestyvän kehittyneiden markkinoiden osakkeita paremmin.”

Japanin keskuspankki on taas ainoa merkittävä keskuspankki, jonka Pictet ei odota suosivan korkojen nostoa tänä vuonna.

”Uskomme sen pitävän korkopolitiikkansa ennallaan ja jatkavan kotimaisten osakkeiden ostamista. Nämä ovat syitä, joiden takia pidämme täyden ylipainon japanilaisissa osakkeissa. Taustalla on myös japanilaisten yritysten valoisat tulosnäkymät ja japanilaisten osakkeiden vahva korrelointi Yhdysvaltojen joukkolainojen tuottojen kanssa.”

USA:n valtionlainat tuovat turvaa

Globaalit joukkolainamarkkinat ovat kaikkinensa liian kalliit, Paolini toteaa.

”Tämä on huolestuttavaa maailmantalouden kasvun hyvät näkymät huomioon ottaen, mikä on historiallisesti korreloinut negatiivisesti korkojen kanssa. Korjausliike näyttää todennäköiseltä joillakin aloilla. Siitä on nähtävissä ensimerkkejä Yhdysvaltojen high yield -lainoissa, joista on virrannut ulos 10 miljardia dollaria ja lisää on odotettavissa. Olemme lukinneet voittomme laskemalla Yhdysvaltojen high yield -lainat neutraaliin.”

Pictet on neutraali myös eurooppalaisissa high yield -lainoissa ja kehittyvien markkinoiden velkapapereissa. Tämä ei poissulje suhteellisen arvon kauppoja, kuten investointiluokan lainoja, joissa Yhdysvallat (ylipaino) näyttää selvästi halvemmalta kuin Eurooppa (alipaino).

Pictet pitää ylipainon Yhdysvaltojen valtionlainoissa, sillä niiden arvostukset ovat järkevällä tasolla ja ne tarjoavat suojaa, jos Le Pen menestyy Ranskan presidentinvaaleissa, markkinat hermoilevat Euroopassa Brexitin takia tai Trumpin kasvuhankkeiden toteutus aiheuttaa pettymyksiä.

”Olemme alentaneet Euroopan ja Ison-Britannian valtionlainojen painon neutraalista alipainoon”, Paolini toteaa.

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ylös