Kasvuosakkeet

Netflixin tilaajamäärät kasvoivat odotuksia heikommin – katso video

Netflixin ensimmäisen vuosineljänneksen osavuotiskatsaus vuodelta 2017 oli analyytikoiden odotuksia heikompi tilaajien lukumäärän osalta. Liikevaihto ja tulos olivat linjassa odotusten kanssa.

Netflixin oman ennusteen mukaan ensimmäiselle vuosineljännekselle oli odotettavissa 5,2 miljoonan tilaajan kasvu. Toteutunut kasvu oli 5 miljoonaa. Varsinaisesta pettymyksestä ei siis voida puhua.

Analyytikot olivat odottaneet 1,59 miljoonan tilaajan kasvua Yhdysvaltojen markkinoilla, toteutunut oli 1,42 miljoonaa.

Kansainvälisiltä markkinoilta oli odotettu 3,9 miljoonan tilaajan lisäystä ja nyt toteutunut lukema on 3,53 miljoonaa.

Netflixin tilaajamäärien kasvu oli analyytikoiden odotuksia heikompi. Ero odotuksiin verrattuna ei kuitenkaan ollut hurjan suuri. Pitkäaikainen kasvusijoittaja katsokin variaation taakse ja keskittyy seuraamaan yrityksen pitkäaikaista kasvua. Osakesijoittaminen ja osavuotiskatsaukset.

Netflixin tilaajien lukumäärä oli neljänneksen lopussa 98,75 miljoonaa ja sadan miljoonan rajan odotetaan rikkoutuvan tänä viikonloppuna.

Yhdysvalloista saatu katetuotto nousi 41,2 prosenttiin ja kansainvälisen markkinan katetuotto oli 4,1 prosenttia. Vapaa kassavirta oli -423 miljoonaa dollaria, kun se vuosi sitten oli -261 miljoonaa dollaria.

Vuoden toiselle neljännekselle Netflix ennustaa tilaajamäärän kasvuksi 3,2 miljoonaa, mikä on selkeästi vähemmän kuin ensimmäisen vuosineljänneksen 5 miljoonan tilaajan kasvu. Toisaalta ohjeistus oli analyytikoiden ennustuksia positiivisempi. Negatiivisempi ohjeistus olisi todennäköisesti painanut osakekurssin laskuun.

Netflixin liikevaihto odotetulla tasolla ja tulos hiukan odotuksia parempi

Netflixin liikevaihto oli tarkalleen analyytikoiden odottamalla 2,64 miljardin dollarin tasolla. Vuosi sitten liikevaihtoa kertyi vastaavalla ajanjaksolla 1,96 miljardia dollaria.

Tulos oli 40 senttiä osakkeelta, kun analyytikot olivat odottaneet 37 senttiä osakkeelta. Vuosi sitten tulos oli 6 senttiä osakkeelta.

Netflixin tulevaisuuden suunnitelmista

Netflix kertoo velkansa olevan konservatiivisella tasolla suhteessa alan muihin toimijoihin ja kertoo lisäävänsä pitkäaikaisen velan määrää rahoittaakseen sisällöntuotantonsa kasvattamista. Yritys on muuttanut arvostelutoimintoa ”viiden tähden systeemistä” ”peukku ylös – peukku alas”-systeemiin. Netflixin mukaan arvostelutoiminnon muuttamisen tuloksena se saa arvosteluja kaksi kertaa niin paljon kuin ennen.

Netflix aikoo markkinoida uusia ohjelmiaan yli miljardilla dollarilla uusien tilaajien houkuttelemiseksi.

Markkinat ottaneet tuloksen vastaan rauhallisesti

Markkinat odottivat Netflixiltä hyvää tulosta ja osake nousi maanantaina ennen tulosjulkistusta 3 prosenttia. Osavuotiskatsaus vei jälkimarkkinoilla aluksi mennessään tämän kurssinousun. Osake kuitenkin palautui ja nousi hiukan päivän päätöskurssin ylikin.

Netflixin tilaajamäärien kasvu oli analyytikoiden odotuksia heikompi. Ero odotuksiin verrattuna ei kuitenkaan ollut järin suuri ja toisaalta liikevaihto ja tulos olivat linjassa odotusten kanssa. Netflixin osakekurssi reagoi aluksi negatiivisesti tulosjulkistukseen, mutta hetken päästä osakekurssi palautui ja nousi vähän korkeammallekin. Pitkäaikainen kasvusijoittaja katsokin variaation taakse ja keskittyy seuraamaan yrityksen pitkäaikaista kasvua. Osakesijoittaminen ja osavuotiskatsaukset.

Netflixin osake on tyypillisesti reagoinut hyvin voimakkaasti tulosjulkistuksiin, sisältäen useita 10 prosentin hyppyjä. Netflix mukaan: ”Näemme nämä vuosineljännesten väliset vaihtelut lähinnä taustahälynä pitkän ajan kasvun ja internet television omaksumisen ympärillä”.

Netflix ei ole ainoa yritys, jonka osavuotistulokset sisältävät variaatiota. Kasvusijoittajan tulisikin yleisestikin pyrkiä näkemään tämän variaation lävitse ja keskittyä tarkkailemaan pitkän aikavälin kasvua. Pitkän aikavälin kasvua voi tarkastella ottamalla tarpeeksi monta aikapistettä vuoden välein. Silloin sijoittaja näkee pitkäaikaisen kasvun trendin.

Netflixin liikevaihto kasvaa tasaisesti kun sitä tarkastelee tarpeeksi pitkällä aikavälillä. Oleellista on valita tarkastelupisteet vuoden päähän toisistaan. Tällöin kausivaihtelun efekti minimoituu. Lisäksi tulisi tarkasteluun ottaa tarpeeksi pitkä aika. Osakesijoittaminen, kasvuosakkeet ja osavuotiskatsaukset.

Sijoittaja, joka reagoi variaatioon myymällä osakkeensa, ei ikinä tule saavuttamaan tilannetta, jossa yrityksen pitkäaikainen kasvu siirtyisi osakkeen hintaan.

Netflix on Amerikan suosituin suoratoistopalvelu, joka palvelee yli 50 miljoonaa kotitaloutta. Amazonin Primen vastaava luku on puolta pienempi.

Sijoittajan kannalta oleellinen kysymys kuitenkin on kuinka kauan kasvu voi jatkua ja missä kasvun rajat tulevat vastaan.

Katso videolta Netflixin toimitusjohtajan näkemys siitä kuinka paljon Netflixillä on vielä kasvunvaraa.

Netfixin toimitusjohtajan, Reed Hastingsin mukaan Netflixin kasvu voi jatkua vielä pitkään. Sadan miljoonan rajapyykki tulee kohta vastaan, mutta tämä on Hastingsin mukaan vasta alkusoittoa. Osakesijoittaminen, kasvuosakkeet ja osavuotiskatsaukset.

Lopuksi on hyvä muistaa, että markkinoiden saturoitaessa on mahdollista, että Netflix alkaa hankkimaan liikevaihtoa muualtakin kuin tilaajamaksuista. Esimerkiksi sisällöntuotannon kasvattaminen mahdollistaa tuotesijoittelun kautta mainostamisen enenemissä määrin.

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ylös