Sijoitusideat

OP suosittaa ostamaan näitä kolmea kotimaista osaketta

OP päivitti toissapäivänä Pohjolan Parhaat -osakkeiden suosituslistansa.

OP antaa säännöllisesti suosituksensa viidestä kotimaisten osakkeiden ostoideasta ja viidestä myynti-ideasta. Osakkeen positiivinen tai negatiivinen tuotto-odotus lasketaan OP Yrityspankin tavoitehinnan ja markkinahinnan suhteesta.

Myyntilistalle ovat tällä kertaa joutuneet Orion, Finnair, Pöyry, HKScan ja Fortum. Näistä Pöyrylle ja HKScanille OP antaa myyntisuosituksen. Ostolistalla ovat puolestaan Outokumpu, Uponor, Huhtamäki, Oriola ja Tokmanni.

Outokumpu

Teräsyhtiö Outokumpu näyttää nyt olevan yleisemminkin analyytikoiden suosiossa. Viime viikolla myös Inderes nosti yhtiön omalle TOP3-osakelistalleen. Thomson Reutersin tietokannan mukaan 22 teräsyhtiötä seuraavasta analyytikosta peräti 11 antaa nyt ostosuosituksen yhtiön osakkeelle. Lisää suosituksiakin on neljä.

Outokumpu osakekurssi osakkeet

OP:n mukaan ruostumattoman teräksen perushintataso Euroopassa ja Yhdysvalloissa on ollut noususuunnassa ja Outokummun tulosnäkymää parantaa myös ferrokromin hinnan nousu.

Muitakin syitä ostosuositukselle löytyy. ”Alkuvuonna sekä jakeluporras että loppukysyntäasiakkaat ovat täydentäneet varastojaan, mikä on tukenut mm. Outokummun käyttöasteiden nousua. Erittäin vahva tuloskehitys jatkuu toisella vuosineljänneksellä.”

OP:n tavoitehinta Outokummun osakkeelle on 10,5 euroa.

Uponor

Toinen OP:n listan osto-osake on Uponor, joka on yksi johtavista rakennusten sisäilmasto- ja putkijärjestelmien toimittajista maailmassa. Uponor toimii lähinnä Euroopan ja Pohjois-Amerikan markkinoilla, mutta sen tuotteita myydään yli sadassa eri maassa.

Uponoria seuraavista kuudesta analyytikosta kaksi antaa tällä hetkellä ostosuosituksen ja kaksi lisää-suosituksen.

Uponor osakekurssi osakkeet pörssi

OP perustelee Uponorin valintaa listalle Euroopan pitkään jatkuneen vaikean suhdannetilanteen elpymisellä.

Asuntojen rakennusluvat ovat ponnistaneet matalalta tasolta 20 prosentin kasvuun EU-18-maissa. ”Etenkin Saksassa, Uponorin toiseksi suurimmassa toimintamaassa, rakennuslupien kehitys lupailee kysynnän kasvua. Uponorin tuloskasvua tukevat lisäksi merkittävät säästöt Euroopan muutosohjelmasta, vakaat raaka-ainehinnat ja Yhdysvaltojen kaksinumeroinen liikevaihdon kasvu”, pankki toteaa.

Huhtamäki

Kolmas OP:lta ostosuosituksen saanut yhtiö on pakkausvalmisteyhtiö Huhtamäki, mikä on myös Inderesin suosikki. Inderes nostikin vastikään yhtiön suosituksen myöskin osta-tasolle.

Sekä Inderes että OP painottavat Huhtamäen otollisia kasvunäkymiä. ”Huhtamäellä on vahvat asemat maailman ruoka- ja juomapakkausten markkinoilla. Pitkän aikavälin trendit kaupungistumisesta ja keskiluokan kasvusta tukevat yhtiön kysyntänäkymiä”, OP toteaa.

Huhtamäki osakekurssi osake pörssi

Huhtamäki on kertonut useista kapasiteettihankkeista, mikä OP:n mukaan kertoo yhtiön johdon vahvaa uskoa yhtiön kilpailukykyyn ja kysynnän kasvuun.

”Huhtamäen osinko on kasvanut keskimäärin 10 prosenttia vuodessa ja arvioimme vastaavan kehityksen jatkuvan myös lähivuosina”, OP ennustaa.

Lue tästä koko OP:n osakelista.

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ylös