Yritysuutiset

Remedyn listautuminen keskeytettiin

Peliyhtiö Remedy Entertainmentin suunnattu osakeanti yksityishenkilöille ja yhteisöille Suomessa on ylimerkitty moninkertaisesti.

Vuonna 1995 perustettu peliyhtiö Remedy Entertainment listautuu First North -markkinapaikalle. Yhtiö tunnetaan parhaiten Max Payne ja Alan Wake -peleistään.

Ennakkoon sitoutuneille institutionaalisille sijoittajille suunnattu anti merkittiin täyteen ennakolta. Yhtiön hallitus on päättänyt yleisö- ja instituutioannin merkintäajan keskeyttämisesti listautumisannin ehtojen mukaisesti perjantaina.

Merkintäajan keskeyttäminen vaikuttaa Listautumisannin aikatauluun seuraavasti:

  • Yhtiön hallitus päättää arviolta 22.5.2017 annettujen merkintäsitoumusten hyväksymisestä kokonaan tai osittain. Instituutioannin ennakkositoumusten mukaiset merkinnät voidaan hyväksyä vain kokonaan.
  • Lopullinen tulos julkistetaan ja hyväksytyistä merkintäsitoumuksista lähetetään sähköinen vahvistusilmoitus sijoittajille arviolta 22.5.2017.
  • Uudet osakkeet rekisteröidään kaupparekisteriin arviolta 26.5.2017.
  • Uudet osakkeet kirjataan arvo-osuustileille arviolta 26.5.2017.
  • Kaupankäynnin Remedyn osakkeilla odotetaan alkavan Nasdaq First North Finland -markkinapaikalla arviolta 29.5.2017 edellyttäen, että Yhtiön listalleottohakemus hyväksytään.
  • Mahdollisten hylättyjen sekä leikattujen merkintöjen merkintämaksut palautetaan merkintäsitoumuksessa ilmoitetulle pankkitilille arviolta viimeistään 30.5.2017, tai viimeistään kaksi pankkipäivää myöhemmin eli arviolta viimeistään 1.6.2017, mikäli sijoittajan pankkitili on eri rahalaitoksessa kuin tili, jolle merkinnät on maksettu.

Remedy toimii konsoli- ja tietokonepelien markkinoilla, joilla on moniin muihin pelialustoihin verrattuna huomattavasti pidempi historia. Markkina on näin ollen jo alun perin ollut muita markkinasegmenttejä suurempi.

Remedyn mukaan vuonna 2016 pelialan globaalista liikevaihdosta noin 61 prosenttia arvioitiin tulevan konsoli- ja tietokonepelialustoilta. Konsoli- ja tietokonepelit ovat säilyttäneet suosionsa mobiilipelien ohella, ja markkinasegmentin arvioidaan jatkavan tasaista kasvua myös tulevaisuudessa – segmentin ennustetaan kasvavan vuodesta 2016 vuoden 2019 loppuun keskimäärin 2,4 prosenttia vuodessa.

Analyysitalo Inderesin mukaan liiketoimintamallin jatkuvuutta ja kilpailuetua tuovat Remedyn omat pelikehitysteknologiat, julkaisusopimukset sekä omien pelibrändien jatko-osat.

Inderes arvioi Remedyn arvon listautumishintaa arvokkaammaksi.

”Arvioimme yhtiön osakkeen arvoksi 7,0 EUR, mikä vastaa 21,5x P/E-lukua vuoden 2016 tuloksesta ja 14,7x P/E-lukua vuoden 2019 ennustetusta tuloksesta.” Inderesin arvio yhtiön markkina-arvosta listautumisannin jälkeen on 63 – 109 miljoonaa euroa eli 5,2 – 9,0 euroa per osake.

Listautumisanti on arvonmääritykseemme nähden maltillisesti hinnoiteltu, sillä merkintähinta 5,65 euroa oli selkeästi alle Inderesin arvioiman 7,0 euron osakekohtaisen arvon.

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ylös