Indikaattorit

Uusia yrityksiä perustettu selvästi viime vuotta enemmän

Merkki taantuman taittumisesta on tämäkin. Kuluvana vuonna on perustettu selvästi enemmän uusia yrityksiä kuin samaan aikaan viime vuonna.

Suomen Uusyrityskeskukset ry:n mukaan Suomessa perustettiin vuoden 2017 ensimmäisellä neljänneksellä jopa 12 % enemmän yrityksiä uusyrityskeskusten kautta kuin vuosi sitten vastaavalla ajanjaksolla. Tammi-maaliskuussa perustettiin uusia yrityksiä uusyrityskeskusten kautta yhteensä 2087. Viime vuonna vastaava luku oli 1858. Yrityksiä perustettiin alkuvuodesta siis 12 % enemmän kuin vuosi sitten vastaavana aikana.

”Erityisen myönteisen tästä tuloksesta tekee se, että vuoden 2016 ensimmäiset neljännekset olivat nekin aiempaa vilkkaampia, koska starttirahojen loppuminen vuonna 2015 aiheutti silloin suman yritysten perustantaan”, iloitsee Suomen Uusyrityskeskukset ry:n toimitusjohtaja Jari Jokilampi.

Starttirahalausuntoja annettiin uusyrityskeskuksissa tämän vuoden ensimmäisellä neljänneksellä 38 % vähemmän (706) kuin vuosi sitten (1146). Muutokseen on vaikuttanut ennen kaikkea starttirahakäytännön muuttuminen Uudenmaan alueella, Startti Plus -nimiseen pilottiin siirtymisen myötä.

Uudessa kokeilussa TE-toimisto ei edellytä yrityksen perustamisneuvontaa starttirahan myöntämistä varten. Sen sijaan parin kuukauden kuluttua yrityksen perustamisesta TE-toimisto voi hankkia myynti- ja markkinointivalmennusta starttirahan saaneille yrittäjille. Startti Plus -suunnitelmia tehtiin Uudenmaan alueen uusyrityskeskuksissa ensimmäisen vuosineljänneksen aikana yhteensä 86 kappaletta.

 

 

Kommentoi
Ylös
>