Oma talous

Suomalaiset suosivat hotelleja – miksi jakamistalous ei kiinnosta?

hotelli matkailu loma uima-allas momondo

Lento- ja hotellihakukone momondo.fi on kartoittanut kansainvälisessä kyselytutkimuksessaan matkailijoiden majoitusmieltymyksiä.

Tutkimuksen tulosten perusteella suomalaiset matkailijat majoittuvat lomaillessaan yhä mieluiten hotelliin. Lähes kaksi kolmasosaa (65 %) suomalaisvastaajista valitsee mieluiten hotellin. Luku on noussut viime vuodesta (63 %) kaksi prosenttiyksikköä.

”Tutkimuksemme mukaan suomalaisten luottamus hotelleja kohtaan on ennallaan. Tulosta voi pitää yllättävänä, sillä Airbnb:n kaltaisia jakamispalveluita on pidetty hotellien haastajina. Hotellien selviä vahvuuksia ovat kuitenkin vaivattomuus ja luotettavuus. Hotellissa palvelu pelaa, eikä lomailijan tarvitse käyttää aikaansa kotiaskareisiin”, arvioi momondon Suomen markkinointipäällikkö Miina Malkki.

Tutkimuksessa selvitettiin myös, millä perusteilla hotelleissa yöpyvät matkailijat valitsevat majapaikkansa.

Tutkimuksen mukaan suomalaisille kaikista tärkein kriteeri on hinta: kyselyyn vastanneista suomalaisista 68 prosenttia kertoi hinnan ratkaisevan. Kaikista tutkimukseen vastanneista kansalaisuuksista hinnalla oli suurin merkitys juuri suomalaisille. Esimerkiksi saksalaisista ja italialaisista alle puolet (49 %) mainitsi hinnan ykköskriteeriksi.

Suomalaiset ovat yleensä valmiita maksamaan hotellihuoneesta 71–150 euroa per yö. Vastaajista 22 prosenttia käyttää normaalisti hotelliyöhön 71–100 euroa ja 22 prosenttia käyttää 101–150 euroa.

Muita tärkeitä valintaperusteita tutkimukseen vastanneille suomalaisille olivat hotellin saamat arviot sekä sijainti.

Yli kolmasosa vastaajista (35 %) kertoi valitsevansa hotellin, joka on saanut hyvät arviot internetin asiakasarvostelusivustoilla, 16 prosenttia luotti median arvosteluihin ja 8 prosenttia ystävien, perheen ja työtovereiden suosituksiin.

Lähes kolmasosalle (30 %) hotellin sijainti lähellä kiinnostavia vierailukohteita oli tärkein valintakriteeri, ja viidesosalle (20 %) tärkeintä oli hotellin sijainti kauniilla paikalla. Vain 7 prosenttia valitsee hotellin siksi, että se sijaitsee paikallisten suosimalla asuinalueella.

Vähiten tärkeä valintaperuste suomalaisille vastaajille oli hotellin yksilöllinen ja muista erottuva sisustus, konsepti tai sijainti. ”Vain 5 prosenttia vastaajista valitsi tämän kriteerin tärkeimmäksi. Suomalaiset eivät siis välttämättä kaipaa majoitukseltaan ensisijaisesti elämyksellisyyttä, vaan etsivät ennemmin järkevää ja varmaa valintaa”, Malkki pohtii.

Artikkeli sisältää SalkunRakentajan markkinointikumppanin sivuille linkkejä, joiden perusteella SalkunRakentaja-sivusto voi saada korvauksia.

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ylös