Yritysuutiset

Maailman kallein auto on tehty vain harvoille ja valituille

Rolls Royce Sweptail maailman kallein auto

Kuva: Charly W. Karl

Rolls Royce Sweptail on maailman kallein koskaan valmistettu uusi auto.

Rolls Royce on tunnettu luksusautoistaan, joita valmistaa Rolls-Royce Motor Cars -yhtiö. Nykyään se on BMW:n tytäryhtiö ja on vastannut Rolls-Royce-autoista vuodesta 1996.

Käytettynä Rolls Royceja saa tavallisen kuolevaisenkin kukkarolle mahdolliseen hintaan. Esimerkiksi Nettiauto-sivustolla myynnissä on kolme Rolls Roycea, joiden hinnat vaihtelevat 15 000 – 30 000 euron väliltä. Tosin uusinkin näistä autoista on vuosimallia 1988.

Rolls Roycen kruununjalokivi on kuitenkin aivan toisissa hinnoissa.

Viime lauantaina Rolls Royce julkisti asiakkaan toiveiden mukaan toteutetun auton, jonka hinta on päätä huimaava. Rolls Royce Sweptail on maailman kallein auto ja sen huhutaan maksavan 13 miljoonaa dollaria. The Telegraph-lehti epäilee että se on kallein koskaan valmistettu uusi auto. Huutokaupoissa on toki autoja myyty vieläkin kovemmalla hinnalla, sillä esimerkiksi ainukainen Ferrari 250 GTO myytiin huutokaupassa 38 miljoonalla dollarilla.

Business Insider -sivuston mukaan auton valmistaminen kesti neljä vuotta. Rolls Royce -yhtiöstä kerrotaan että vuonna 2013 yksityisasiakas pyysi suunnittelemaan auton, jossa inspiraation lähteenä olisivat 1920- ja 30-lukujen luksusjahdit.

Rolls Royce ei perinteidensä mukaisesti julkista valmistamiensa autojen teknisiä ominaisuuksia, mutta se kuitenkin tiedätään että konepellin alta löytyy 6,75-litrainen ja 12-sylinterinen V12-moottori.

Katso auton esittelyvideo tästä:

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ylös