Sijoitusideat

Evliltä ostosuositus Kemiran osakkeelle

sijoittaminen, osakkeet, rahastot, osakesijoittaminen, rahastosijoittaminen, säästäminen, talous, etf, talouspolitiikka, markkina-analyysit, markkinat, makrotalous, salkunrakentaja,

Lähde: Kemira Oyj.

Evli on myös nostanut Kemiran osakkeen tavoitehintaa.

Kemira ohjeistaa kasvavaa käyttökatetta kuluvalle vuodelle. Yhtiö odottaa operatiivisen käyttökatteen paranevan edellisvuoden tasosta.

Heikohko ensimmäinen vuosineljännes ja nousevat raaka-ainehinnat tekevät tavoitteesta kuitenkin haastavan, toteaa Evli viikkokatsauksessaan.

Ensimmäisen kvartaalin osavuosikatsauksessa Kemiran toimitusjohtaja Jari Rosendal totesi vuoden alkaneen kaksijakoisesti. Liikevaihto kasvoi kaikissa segmenteissä orgaanisen kasvun myötä, mutta kannattavuus jäi alle edellisvuoden tason.

Tulospettymyksen taustalla oli kolme syytä. Ensinnäkin myyntihinnat olivat yhä alhaisemmat kuin vuosi sitten, vaikka lasku onkin pysähtynyt edelliseen neljännekseen verrattuna. Lisäksi korkeammat raaka-ainehinnat vaikuttivat kannattavuuteen kaikissa segmenteissä, kun etyleeni- ja propyleenimarkkinoiden tiukkuus nosti äkillisesti öljypohjaisten raaka-aineiden hintoja.

Lisäksi väliaikaiset toimitushäiriöt, kuten force majeure Huntsman Pigmentsin tehtaalla Suomessa ja klooratun rasvahapon toimitusvaikeudet, nostivat kustannuksia ja johtivat joidenkin tehtaiden vajaakäyttöön.

Evli odottaa kuitenkin tulosparannusta vuoden toisella puolikkaalla hintojen noustessa asteittain. Vuonna 2018 investoinnit, synergiahyödyt AkzoNobelin yritysostosta ja lukuisat kuluohjelmat tukevat yhtiön tulosta, Evli toteaa.

Evlin arvioin mukaan suuri osa vuoden 2017 heikoista näkymistä on nyt hinnoiteltu osakkeeseen. Evlin ennusteilla osakkeen arvostustaso näyttääkin houkuttelevalta, sillä vuoden 2018 Evlin tulosennusteella EV/EBITDA on 6,9x. Vastaavasti P/E-kerroin on 11,9x.

Evli nosti Kemiran osakkeen tavoitehinnan 13 euroon aiemmasta 11,5 eurosta.

Kemira osakekurssi osakkeet pörssi sijoittaminen

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

SalkunRakentaja on vaurauden rakentajan suosittu verkkolehti. Sivusto sisältää sijoittamiseen, yrittäjyyteen ja arjen raha-asioihin liittyviä artikkeleita, uutisia ja analyysejä.

SalkunRakentaja-sivusto sisältää myös kumppaneidensa tuottamaa sisältöä, josta sivusto voi saada julkaisupalkkioita.

Tutustu sisältömarkinoinnin ja sisällöntuotannon ratkaisuihimme Salkkumedia Oy:n kotisivuilta.

   

Yhteystiedot

Julkaisija Salkkumedia Oy
Y-tunnus 2793119-8
Puhelin 040 0132119
Sähköposti info(at)salkunrakentaja.fi
Päätoimittaja Jorma Erkkilä
 
Webhotelli: Hostingpalvelu.fi
Anna palautetta
Sisällöntuottajaksi
 

Lisätietoja

Henkilöstö
Mediakortti
Yhteistyökumppanit
Digipaketti
Palvelut lukijoille
Tilaa uutiskirje

 

Tilaa maksuton uutiskirje sähköpostiisi:

Outbound linkkien seuranta

Akateemiset

Akateemiset2

Copyright © 2020 Salkkumedia Oy

Ylös