Sijoitusideat

Inderes: Martelan kurssilasku tarjoaa ostopaikan

Inderes nosti kalustevalmistaja Martelan osakkeen suosituksen ostotasolle.

Inderes nosti kalustevalmistaja Martelan osakkeen suosituksen ostotasolle.

Martelan kannattavuuskäänne etenee heikosta ensimmäisen kvartaalin tuloksesta huolimatta. ”Q1-tuloksen heikkous johtui erityisesti kvartaalille ajoittuneesta matalasta liikevaihdosta ja odotamme heikon Q1-liikevaihdon kompensoituvan osittain loppuvuoden aikana”, Inderes toteaa aamukatsauksessaan.

Muutoin Martelan osavuosikatsaus oli Inderesin näkemyksen mukaan vahva ja yhtiön kannattavuuskäänne etenee odotusten mukaisesti.

”Martelan kiinteät kulut laskivat selvästi vertailukaudesta ja arviomme mukaan myös bruttomarginaalit vahvistuivat vertailukaudesta paremman myyntimixin ansiosta (Venäjän ja Puolan myynnin päättyminen).” Martela kertoi kannattavuuden kehittyvän parempaan suuntaan ja toisti aikaisemman ohjeistuksensa, jonka mukaan 2017 liikevaihto ja liikevoitto ovat edellisvuoden tasolla.

Martelan kuluvan vuoden 12 prosentin kurssilasku tarjoaa ostopaikan osakkeelle, Inderes esittää. Osakkeen arvostustaso on laskenut kurssilaskun myötä houkuttelevan alhaalle.

Analyysitalon mukaan sen nykyisillä ennusteilla Martelan 2017 P/E-luvut vuosille 2017 ja 2018 ovat noin 11x ja 10x. Vastaavat EV/EBITDA -kertoimet ovat vain 4,6x ja 4,4x.

”Kertoimet ovat suhteellisen alhaisia, sillä Martelan kansainvälisen verrokkiryhmän keskimääräinen 2017 P/E on noin 15x. Martelan odotettu osinkotuotto on ennusteissamme lähivuosina myös suhteellisen hyvä noin 4-5 %. Mielestämme osakkeen nykyinen arvostustaso on alhainen ja näemme osakkeessa nousuvaraa tuloskasvun ja arvostuskertoimien normalisoitumisen myötä”, Inderes toteaa. Indersin tavoitehinta heijastaa vuoden 2017 noin 13x P/E-kerrointa.

Martelan arvostusta tukee myös yhtiön riskiprofiili, mikä on vuosina 2016 – 2017 madaltunut yhtiön nettovelattomaksi muuttuneen taseen ja merkittävästi vahvistuneen kassavirran ansiosta.

Martelan osakkeessa saattaa olla jopa huomattavasti Inderesin ennusteita enemmän tuottopotentiaalia.

”Martela tavoittelee itse 8 %:n EBIT-marginaalia ilman kertaeriä vuonna 2018. Tämä tavoite on arviomme mukaan kunnianhimoinen, mutta mahdollinen mikäli yhtiö onnistuu Pohjoismaisessa Lifecycle-strategiassa ja tämän lisäksi onnistuisi pitämään kiinteän kulurakenteensa nykyisessä tasossa. Mikäli Martela yltäisi tähän tavoitteeseen, niin yhtiön osakekohtainen tulos olisi arviomme mukaan noin 1,8 euroa ja osakkeen arvostus olisi nykyisellä arvioimallamme 11x P/E-kertoimella silloin noin 20 euroa”, analyysitalo laskee.

Inderesin päivitetty suositus Martelan osakkeelle on osta ja tavoitehinta on 14 euroa.

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ylös