Yritysuutiset

Finnairin Aasian lentoliikenne kasvoi reippaasti

Matkustajamäärä kasvoi 9,4 prosenttia ja ylsi miljoonaan.

Matkustajamäärä kasvoi 9,4 prosenttia ja ylsi miljoonaan.

Finnairin kokonaiskapasiteetti tarjotuilla henkilökilometreillä mitattuna kasvoi toukokuussa 1,2 prosenttia edellisvuoden vastaavasta ajanjaksosta, ja liikenne myydyillä henkilökilometreillä mitattuna kasvoi 12,8 prosenttia.

Finnairin oman laivaston kapasiteetti kasvoi 3,7 prosenttia vuodentakaisesta, kun taas liikennöinti tilapäisesti miehistöineen vuokratulla kalustolla väheni olennaisesti. Matkustajia oli hieman yli 1 miljoonaa eli 9,4 prosenttia enemmän kuin vuotta aiemmin. Matkustajakäyttöaste nousi 8,4 prosenttiyksikköä ja oli 81,3 prosenttia.

Lentoyhtiön mukaan voimakasta kasvua korostaa heikohko vertailukausi, jolloin matkustajakysyntä kärsi edelleen Euroopan turvallisuuteen liittyvistä huolista ja Finnair oli juuri avannut kaksi uutta kaukoliikennekohdetta.

Finnairin suurimman liikennealueen eli Aasian kapasiteetti kasvoi toukokuussa 3,8 prosenttia, ja liikenne kasvoi peräti 22,5 prosenttia, kun matkustajakäyttöaste nousi lähes kaikilla reiteillä. Reitti- ja vuorotarjonta oli pääpiirteissään sama kuin vertailukaudella. Kapasiteetin kasvu johtui pääasiassa Aasian liikenteessä käyttöön otettujen A350-koneiden suuremmasta matkustajakapasiteetista.

Amerikan-liikenteen kapasiteetti supistui 34,3 prosenttia ja liikenne väheni 27,7 prosenttia. Merkittävin ohjelmamuutos vuodentakaisesta oli Miamin reitin keskeytys 4.5. alkaen syyskuun loppuun saakka. Kaikkia Amerikan reittejä liikennöitiin toukokuussa Finnairin omalla laivastolla.

Euroopan-liikenteen kapasiteetti kasvoi 6,2 prosenttia muun muassa uusien kesäkausireittien ja neljän uuden A321-kapearunkokoneen myötä, ja liikenne kasvoi 11,9 prosenttia. Kotimaanliikenteen kapasiteetti supistui 5,6 prosenttia ja liikenne väheni 6,2 prosenttia.

Kommentoi
Ylös
>