Sijoitusideat

Nordea: Osta tätä ruotsalaista metsäyhtiötä

Essity metsäyhtiö osakekurssi osakkeet pörssi

Nordea lisäsi painoa pohjoismaisesta osakesalkusta jo löytyvään ruotsalaisen SCA:n jakautumisessa irronneeseen Essityyn.

SCA:n jakauduttua kesäkuussa SCA-nimen alle jäi lähinnä metsäomistukset sekä pakkaus- ja selluliiketoiminta, kun taas selvästi suurempi hygienialiiketoiminta kantaa nykyään nimeä Essity. Näistä Essity on kiinnostavampi osakkeen ollessa kilpailijoitaan selvästi halvempi paremmista tuloskasvuedellytyksistään huolimatta, Nordea arvioi aamukatsauksessaan.

Essityn osakkeessa pankkia houkuttelevat pehmopaperi- ja hygienialiiketoiminnan vakaat kasvunäkymät ja osakkeen mittava aliarvostus suhteessa amerikkalaiskilpailija Kimberly-Clarkiin.

”Essityn arvostus vuoden 2018 tulosennusteilla on noin PE 16, mikä tarkoittaa 14 %:n arvostusalennusta Kimberly-Clarkiin verrattuna. Odotamme arvostuseron katoavan kilpailijoita vahvemman tuloskasvun ja parantuvan kannattavuuden myötä. Aamun tuoreessa osien summaan perustuvassa analyysissa määrittelimme Essityn arvoksi 280 Ruotsin kruunua”, Nordea toteaa.

Yhtiön tuotepaletin kruununjalokiviä ovat Nordean mukaan sen inkontinenssituotteet, joissa se on maailmanlaajuinen markkinajohtaja. Pehmopapereissa Essity on puolestaan globaali markkinakakkonen ja vauvanvaipoissa neljänneksi suurin.

Nordean mukaan Essityn kasvunäkymiä tukevat useat megatrendit, kuten globaali väestönkasvu ja väestön ikääntyminen.

”Näemme Essityn tarjoavan vakaata, lähes 10 % vuosittaista tuloskasvua, maltillisella arvostuksella. Liiketoiminnan vahvaa ja vakaata tuloskuntoa tukevat vuosittainen noin 3-5 % ennustettu kysynnän kasvu sekä kannattavuuden parantuminen erityisesti Euroopan liiketoimintojen osalta.”

Uutta metsäyhtiötä seuraavien analyytikoiden suositukset jakaantuvat Thomson Reutersin tietokannan mukaan seuraavasti:

SuositusAnalyytikot
Osta1
Lisää3
Pidä3
Vähennä1
Myy1

 

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Ylös