Osakeanalyysit

Inderes: Orion on kallis osake – ”arvostus ei kestä tulospettymyksiä”

Orion osakekurssi osakkeet pörssi

Analyysitalo Inderesin suositus Orionin osakkeelle on myy. Osakkeen arvostustaso on korkea eilisestä kaksinumeroisesta kurssilaskusta huolimatta.

Lääkkeiden ja diagnostisten testien kehittäjän, Orionin toisen kvartaalin tulosraportti jäi selvästi vertailukauden ja markkinaennusteiden alapuolelle. Liikevaihto pysyi vertailukauden tasolla ja oli 272 miljoonaa euroa. Liikevoitto sen sijaan laski 14 prosenttia yhteensä 71,8 miljoonaan euroon.

Markkinat rankaisivat Orionia heikosta tulosraportista roimalla 12 prosentin kurssilaskulla eilen. Myös tänään osakekurssi on jatkanut laskuaan.

Inderesin mukaan liikevoitto jäi kauas odotuksista. Tulospettymyksen taustalla on useita syitä. Yksi niistä on vuoden alussa Suomessa tehty vaihtokelpoisten reseptilääkkeiden hinnoittelujärjestelmän muutos, joka on
laskenut lääkkeiden hintoja ja kiristänyt kilpailua yhtiön suurimmalla markkinalla Suomessa, Inderes toteaa aamukatsauksessaan.

Toinen syy oli vertailukauden alapuolelle jääneet etappimaksut, jotka yleensä valuvat lähes suoraan tulokseen. Muita syitä olivat Inderesin mukaan kasvaneet markkinointipanostukset, hyväkatteisten alkuperälääkkeiden liikevaihdon lasku ja meneillään olevat investoinnit Hangon ja Espoon tehtailla.

Yhtiö piti vuoden 2017 ohjeistuksen ennallaan. Orion arvioi pysyvän samalla tasolla kuin vuonna 2016 ja liikevoiton ilman olennaisia myyntivoittoja olevan vähintään 280 miljoonaa euroa, kun koko viime vuoden liikevoitto oli 293 miljoonaa euroa.

Päivitettyjen tulosennusteiden valossa Inderes pitää Orionin osaketta haastavasti hinnoiteltuna eilisestä 12 prosentin kurssilaskusta huolimatta.

”Vuosien 2017 ja 2018 P/E-luvut ovat noin 29x ja 27x, kun kansainvälisistä lääkeyhtiöistä koostuvan verrokkiryhmän vastaavat luvut ovat 18x ja 16x. Orionin EV/EBITDA-kertoimet ovat noin 20x, kun verrokkiryhmän taso on noin 10x. Orionin osinkotuotto asettuu lähivuosina 3,0 %:n tasolle, joka on linjassa verrokkiryhmän kanssa.”

Inderesin mukaan Orionin korkean arvostuksen takia osake ei tarjoa turvamarginaalia pieniäkään tulospettymyksiä vastaan.

”Markkinoiden odotukset Orionin tuloskuntoa kohtaan ovat nousseet viime vuosien positiivisten yllätysten jälkeen niin korkealle, että osake reagoi erittäin rajusti, kun yhtiön tuloskone alkoi yhdellä kvartaalilla yskähdellä.”

Analyysitalo Inderes antaa yhtiön osakkeelle edelleen myy-suosituksen ja tavoitehinnan 42 euroa, mikä on alle nykyisen kurssinoteerauksen.

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ylös