Kasvuosakkeet

Metsäkoneyhtiö Ponsse nousi Inderesin TOP3-osakelistalle

Ponsse osakekurssi osakkeet pörssi metsakonevalmistaja

Ponsse korvaa Inderesin osakelistalla Martelan. Ponsse on kovaa kannattavuutta takova kasvuyhtiö.

Metsäkoneyhtiö on viime vuosina kasvanut väkevästi, sillä liikevaihdon keskimääräinen vuosikasvu viimeisen viiden vuoden aikana on ollut yli 9,5 prosenttia. Osakekohtaisen tuloksen kasvu on ollut tätäkin hurjempaa. Keskimääräinen EPS-kasvu on ollut yli 28 prosenttia vuosittain.

Kovasta kasvusta huolimatta metsäkoneyhtiö on onnistunut pitämään pääomansa tehokkaassa käytössä, sillä oman pääoman tuottoaste on viimeisen viiden vuoden aikana ollut lähes 30 prosenttia.

Ponssen markkinakysyntä jatkuu vahvana tärkeillä Suomen ja Ruotsin markkinoilla vuosina 2017 ja 2018 luoden Ponssen koneille hyvän pohjakysynnän, Inderes toteaa aamukatsauksessaan. Ponssella on vahva markkina-asema kasvavilla Brasilian ja Venäjän markkilla.

Inderes odottaa metsäkoneyhtiön liikevaihdon kasvavan yli yhdeksän prosenttia vuonna 2017 ja seitsemön prosenttia vuonna 2018 huollon kasvaessa uuslaitemyyntiä vauhdikkaammin.

Ponssen kannattavuuskehityksessä hyväkatteisen huoltoliiketoiminnan osuuden kasvu kompensoi Inderesin odottaman uuslaitemyynnin ja vaihtokoneliiketoiminnan marginaalilaskun. “Kaikkiaan odotamme Ponssen liikevoittomarginaalin säilyvän 10,6-10,8 %:ssa vuosina 2017-2018 (2016: 10,7 %) ja osakekohtaisen tuloksen kasvavan 6 %:n vuosivauhtia samaan aikaan.”

Metsäkoneyhtiön osake on arvostukseltaan selkeästi kilpailijoita alhaisempi.

“Ponssen osake on kuluvan ja ensi vuoden P/E-kertoimilla (Inderes: 14,3x ja 13,0x) arvostettu noin 30 % alle vertailuryhmän mediaanin (vastaavasti 21,1x ja 18,7x). Arvostusero on mielestämme perusteettoman suuri ja Ponssen pienemmän koon ja osakkeen alhaisemman likviditeetin huomioimisen jälkeen pidämme 15x-16x:n tasoisia kertoimia vuosille 2017-2018 riittävän varovaisina”, Inderes päättelee.

Näillä kertoimilla ja ennusteilla Ponssen osakkeessa on Inderesin mukaan 12-15 prosentin nousupotentiaali.

Inderesin suositus Ponssen osakkeelle on lisää ja tavoitehinta on 27 euroa. Thomson Reutersin tietokannan mukaan Ponssea seuraa Inderesin lisäksi kaksi analyytikkoa. Nämä analyytikot antavat osakkeelle pidä-suosituksen.

Kommentoi

No Comment.

SalkunRakentaja on vaurauden rakentajan suosittu verkkolehti. Sivusto sisältää sijoittamiseen, yrittäjyyteen ja arjen raha-asioihin liittyviä artikkeleita, uutisia ja analyysejä.

SalkunRakentaja-sivusto sisältää myös kumppaneidensa tuottamaa sisältöä, josta sivusto voi saada julkaisupalkkioita.

Tutustu sisältömarkinoinnin ja sisällöntuotannon ratkaisuihimme Salkkumedia Oy:n kotisivuilta.

   

Yhteystiedot

Julkaisija Salkkumedia Oy
Y-tunnus 2793119-8
Puhelin 040 0132119
Sähköposti info(at)salkunrakentaja.fi
Päätoimittaja Jorma Erkkilä
 
Webhotelli: Hostingpalvelu.fi
Anna palautetta
Sisällöntuottajaksi
 

Lisätietoja

Henkilöstö
Mediakortti
Yhteistyökumppanit
Digipaketti
Palvelut lukijoille
Tilaa uutiskirje

 

Tilaa maksuton uutiskirje sähköpostiisi:

Outbound linkkien seuranta

Akateemiset

Akateemiset2

Copyright © 2021 Salkkumedia Oy

Ylös