Yritysuutiset

Sellun hinta nousussa, metsäyhtiöt UPM ja Stora Enso kiittävät

Sellun hinta on ollut vahvassa nousussa kuluvan vuoden aikana.

Lyhytkuitusellun hinta on Euroopassa jatkanut nousuaan toisen kvartaalin aikana peräti 15 prosenttia, Evli toteaa aamukatsauksessaan. Lyhytkuituisellu oli noussut jo ensimmäiselläkin vuosineljänneksellä 11 prosenttia. Kaikkiaan hinta on noussut vuoden alusta peräti 32 prosenttia. Hinta on nyt 862 dollaria tonnilta, kun viime vuoden keskiarvo oli 700 dollaria.

Pitkäkuitusellun hinta Euroopassa on puolestaan noussut kahdeksan prosenttia toisen kvartaalin aikana noustuaan ensimmäisen neljännen
neljänneksen aikana kaksi prosenttia. Hinta on nyt 890 dollaria tonnilta, kun viime vuoden keskiarvo oli 800 dollaria.

Kaksi kotimaista Helsingin pörssin metsäyhtiötä, UPM ja Stora Enso hyötyvät sellun hinnan noususta.

Evlin mukaan 10 prosentin muutos sellun hinnassa tarkoittaa UPM:lle 30 miljoonan euron ja Stora Ensolle peräti 110 miljoonan euron muutosta liikevoittoon vuositasolla. Toisaalta vaikutus on negatiivinen Ahlstrom-Munksjölle.

Vaikutukset näkyvät osittain jo toisella kvartaalilla ja vielä voimakkaammin kolmannella kvartaalilla, Evli arvioi. Toisaalta metsäyhtiöille päänvaivaa saattaa aiheuttaa dollarin heikkeneminen suhteessa euroon.

Stora Enso arvioi vuoden 2017 toisen neljänneksen liikevaihdon pysyvän 2 497 miljoonan euron tasolla tai nousevan hieman, ja
operatiivisen liiketuloksen pysyvän vuoden 2017 ensimmäisen neljänneksen tasolla eli noin 215 milj. eurossa.

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ylös