startup suosioharha
Indikaattorit

Teollisuuden luottamusindikaattori yhä korkealla

Elinkeinoelämän keskusliiton laatima luottamusindikaattori pysyi heinäkuussa lähes ennallaan. Vähittäiskaupan luottamus vahvistui.

Teollisuuden luottamusindikaattori pysyi heinäkuussa lähes ennallaan varsin korkealla tasolla. Indikaattorin heinäkuun saldoluku on +8, kun vastaava saldoluku oli kesäkuussa +9. Luottamus on selvästi pitkän aikavälin keskiarvoa (+1) vahvempaa.

Rakentamisen luottamus laski vähän heinäkuussa. Indikaattorin viimeisin saldoluku oli -3, kun edelliskuun lukema oli +3. Pitkän aikavälin keskiarvo on -7, joten luottamus on laskusta huolimatta hieman keskimääräistä vahvempaa.

Palveluyritysten talousluottamus on vahvaa, vaikka luottamusindikaattori laskikin vähän. Sen uusin saldoluku on +23, kun lukema kesäkuussa oli +26. Alan suhdannearviot ovat yhä lähellä
vuoden 2006 huippulukemia. Pitkän aikavälin keskiarvo on +13.

Vähittäiskaupan luottamusindikaattori kohosi selvästi heinäkuussa. Sen uusin saldoluku on +16, kun edelliskuun tarkistettu lukema oli +10. Luottamus on jo selvästi pitkäaikaista keskiarvotasoa (-2) korkeammalla.

Click to comment

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

SalkunRakentaja on sijoittamiseen ja raha-asioihin keskittyvä verkkojulkaisu. Sivusto sisältää sijoittamiseen, talouteen ja arjen raha-asioihin liittyviä artikkeleita, uutisia ja analyysejä.

SalkunRakentaja-sivusto sisältää myös kumppaneidensa tuottamaa sisältöä (artikkeleita ja mainosbannereita), ja sivusto voi saada ko. sisällöistä julkaisupalkkioita.

   

Yhteystiedot

Julkaisija Salkkumedia Oy
Y-tunnus 2793119-8
Puhelin 0400-132119
Sähköposti info(at)salkunrakentaja.fi
Päätoimittaja Jorma Erkkilä
x x
Henkilöstö
Mediakortti
Yhteistyökumppanit
Sisällöntuottajaksi
Digipaketti
Anna palautetta
 

Tilaa uutiskirje

Copyright © 2017 Salkkumedia Oy

Ylös