Indikaattorit

Teollisuuden luottamusindikaattori yhä korkealla

Elinkeinoelämän keskusliiton laatima luottamusindikaattori pysyi heinäkuussa lähes ennallaan. Vähittäiskaupan luottamus vahvistui.

Teollisuuden luottamusindikaattori pysyi heinäkuussa lähes ennallaan varsin korkealla tasolla. Indikaattorin heinäkuun saldoluku on +8, kun vastaava saldoluku oli kesäkuussa +9. Luottamus on selvästi pitkän aikavälin keskiarvoa (+1) vahvempaa.

Rakentamisen luottamus laski vähän heinäkuussa. Indikaattorin viimeisin saldoluku oli -3, kun edelliskuun lukema oli +3. Pitkän aikavälin keskiarvo on -7, joten luottamus on laskusta huolimatta hieman keskimääräistä vahvempaa.

Palveluyritysten talousluottamus on vahvaa, vaikka luottamusindikaattori laskikin vähän. Sen uusin saldoluku on +23, kun lukema kesäkuussa oli +26. Alan suhdannearviot ovat yhä lähellä
vuoden 2006 huippulukemia. Pitkän aikavälin keskiarvo on +13.

Vähittäiskaupan luottamusindikaattori kohosi selvästi heinäkuussa. Sen uusin saldoluku on +16, kun edelliskuun tarkistettu lukema oli +10. Luottamus on jo selvästi pitkäaikaista keskiarvotasoa (-2) korkeammalla.

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Ylös