Indikaattorit

Teollisuuden luottamusindikaattori yhä korkealla

Elinkeinoelämän keskusliiton laatima luottamusindikaattori pysyi heinäkuussa lähes ennallaan. Vähittäiskaupan luottamus vahvistui.

Elinkeinoelämän keskusliiton laatima luottamusindikaattori pysyi heinäkuussa lähes ennallaan. Vähittäiskaupan luottamus vahvistui.

Teollisuuden luottamusindikaattori pysyi heinäkuussa lähes ennallaan varsin korkealla tasolla. Indikaattorin heinäkuun saldoluku on +8, kun vastaava saldoluku oli kesäkuussa +9. Luottamus on selvästi pitkän aikavälin keskiarvoa (+1) vahvempaa.

Rakentamisen luottamus laski vähän heinäkuussa. Indikaattorin viimeisin saldoluku oli -3, kun edelliskuun lukema oli +3. Pitkän aikavälin keskiarvo on -7, joten luottamus on laskusta huolimatta hieman keskimääräistä vahvempaa.

Palveluyritysten talousluottamus on vahvaa, vaikka luottamusindikaattori laskikin vähän. Sen uusin saldoluku on +23, kun lukema kesäkuussa oli +26. Alan suhdannearviot ovat yhä lähellä
vuoden 2006 huippulukemia. Pitkän aikavälin keskiarvo on +13.

Vähittäiskaupan luottamusindikaattori kohosi selvästi heinäkuussa. Sen uusin saldoluku on +16, kun edelliskuun tarkistettu lukema oli +10. Luottamus on jo selvästi pitkäaikaista keskiarvotasoa (-2) korkeammalla.

Kommentoi
Ylös
>