Yritysuutiset

Nokian Renkaat löi pöytään värisuoran – osakekurssi pomppasi

Nokian Renkaat osakekurssi pörssi osakkeet

Nokian Renkaat yllätti analyytikot ja sijoittajat niin liikevaihdollaan, tuloksellaan kuin näkymilläänkin.

Nokian Renkaat julkaisi aamulla väkevän toisen vuosineljänneksen tulosraportin.

Yhtiön toisen kvartaalin liikevaihto kasvoi 16,5 prosenttia vertailukaudesta ja oli 393 miljoonaa euroa. Analyytikoiden konsensusennuste oli 377 miljoonaa euroa, joten kasvu ylitti selvästi markkinaennusteet. Toisen vuosineljänneksen liikevoitto kasvoi vieläkin reippaammin, eli 21,5 prosenttia vertailukaudesta ja oli 94,1 miljoonaa euroa. Konsensusennuste oli selvästi alempana 85 MEUR:ssa.

Liikevaihtoa nosti erityisesti kohentunut kauppa Venäjälle.

Valuuttakurssimuutokset paransivat liikevaihtoa 10,9 miljoonaa euroa. Myynti Pohjoismaihin nousi 2,1 prosenttia edellisvuoden vastaavaan ajanjaksoon verrattuna. Myynti Venäjälle nousi peräti 116,3 prosenttia. Muun Euroopan myynti nousi 4,6 prosenttia ja Pohjois-Amerikan myynti nousi 8,1 prosenttia.

Yhtiö arvioi uusien autojen myynnin Venäjällä arvioidaan kasvavan kuitenkin maltillisesti, enimmillään 10 prosenttia vuoteen 2016 verrattuna. Vuoden 2017 ensimmäisten kuuden kuukauden jälkeen uusien autojen myynti kasvoi 7 prosenttia edellisvuoden vastaavaan ajanjaksoon verrattuna, ja kasvu alkoi vasta maaliskuussa (+9 %
maaliskuuhun 2016 verrattuna). Kasvu kiihtyi kesäkuussa (+15 % kesäkuuhun 2016 verrattuna).

Kokonaisuudessaan Nokian Renkaat odottaa renkaiden jälkimarkkinan sisäänmyynnin kasvavan Venäjällä 10 – 15 prosenttia vuonna 2017 vuoteen 2016 verrattuna.

”Markkinatilanne näyttää olevan kaikilla yhtiön päämarkkinoilla tällä hetkellä suotuisa, mikä tarjoaa vakaan pohjan liikevaihdon ja tuloskasvun jatkumiselle”, arvioi Inderes aamukatsauksessaan.

Rengasyhtiö nosti myös ohjeistustaan kuluvalle vuodelle – jo toistamiseen tänä vuonna. Yhtiö nosti liikevoittoennustettaan ja odottaa nykyisillä valuuttakursseilla liikevaihdon ja liikevoiton kasvavan vähintään 10 prosenttia viime vuoteen verrattuna.

Nokian Renkaiden osakekurssi pomppasi lähes 6,6 prosenttia osavuosikatsauksen ansiosta.

Inderesin suositus rengasyhtiön osakkeelle on lisää ja tavoitehinta on 41 euroa.

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ylös