Rahastotietoa

Osakerahastot nousivat taas suosioon

​Suomeen rekisteröityihin sijoitusrahastoihin sijoitettiin heinäkuun aikana nettomääräisesti 1,1 miljardia euroa uutta pääomaa.

​Suomeen rekisteröityihin sijoitusrahastoihin sijoitettiin heinäkuun aikana nettomääräisesti 1,1 miljardia euroa uutta pääomaa.

Kuun lopussa rahastojen yhteenlaskettu arvo oli 113,5 miljardia euroa, kertoo Finanssiala tiedotteessaan. Rahastopääomasta noin 20 miljardia euroa on peräisin Ruotsista.

Eniten uutta pääomaa sijoitettiin osakerahastoihin, yhteensä 539 miljoonaa euroa. Osakerahastot siis nousivat uudelleen suosioon, sillä koko vuonna osakerahastot ovat menettäneet pääomia.Yhdistelmärahastoihin kertyi 364 miljoonaa euroa ja lyhyen koron rahastoihin 242 miljoonaa euroa. Vaihtoehtoiset rahastot keräsivät 77 miljoonaa euroa. Sen sijaan pitkän koron rahastoista lunastettiin nettomääräisesti 151 miljoonaa euroa.

Osakerahastoissa eniten uusia sijoituksia kertyi globaalisti sijoittaviin rahastoihin, yhteensä 318 miljoonaa euroa. Myös muiden osakerahastojen nettomerkinnät olivat positiiviset.

Suomi-rahastot ylsivät parhaaseen vuosituottoon 19,7 prosentin tuotolla. Kyseinen rahastoluokka menestyi parhaiten myös tuoton ja riskin suhdetta kuvaavalla Sharpen luvulla (Sharpe 12 kk 1,8). Mitä suurempi Sharpen luku on, sitä paremmin rahasto on tuottanut suhteessa riskiinsä.

Kommentoi
Ylös
>