Sijoitusideat

Lääkeyhtiö Orion nousi pankin mallisalkkuun – osakekurssi houkuttelevalla tasolla

Orion lääkeyhtiö osakekurssi osakkeet pörssi

Orion nousi Nordean kotimaisten osakkeiden mallisalkkuun. Kurssilaskun myötä osakkeen arvostus on palautunut houkuttelevaksi.

Orionin toisen vuosineljänneksen osavuosikatsaus oli markkinoille pettymys ja se syöksi osakkeen yli 27 prosentin romahdukseen. Orionin osakkeen arvostus kiristyi kevään kurssirallin myötä perusteettoman kireäksi, mutta nykyisen kurssilaskun myötä osake on palautunut houkutteleville tasoille, Nordea toteaa aamukatsauksessaan.

Orionin houkuttelevuutta lisää sen tuotekehitysputken arvo.

“Orionin nykyisen perusliiketoiminnan arvoksi sektorilta hyväksyttävillä arvostuskertoimilla (EV/EBIT 2017E 12) tulee noin 26 euroa osakkeelta, eli nykyinen noin 40 euron osakekurssi jättää tuotekehitysputken arvoksi vain noin 14 euroa per osake. Tänään julkaistun Orionin tuotekehitysputkea käsitelleen analyysimme mukaan lääkeaihioiden realistinen arvo on kuitenkin selvästi korkeampi”, Nordea toteaa.

Orionin lääkeaihioista suurin potentiaali piilee Nordean mukaan eturauhassyöpäprojekti ODM‐201:ssä, jossa Orionin partnerina on saksalainen Bayer sekä Alzheimer‐lääke ORM‐12741:ssä, jota yhtiö kehittää yhdessä Janssenin kanssa.

“Mikäli molemmat projektit onnistuisivat ja saavuttaisivat ennustamamme myyntivolyymit, voisi Orionin osakkeen arvon odottaa nousevan jopa 60 euroon. Toisaalta osakkeen laskuriski on näkemyksemme mukaan rajallinen vaikka kumpikin projekti kariutuisi. Näemme tässäkin epäsuotuisassa skenaariossa osakkeen laskuriskin nykytasoiltaan rajoittuvan alle 15 prosenttiin. Analyysissämme eturauhassyöpälääkkeelle on annettu 70 %:n onnistumistodennäköisyys ja Alzheimer‐lääkkeelle 50 %:n mahdollisuus.”

Lupaavalta vaikuttavat myös uusi Parkinson‐lääke sekä Orionin kehittämä ALS‐taudin lääke.

Orionin Parkinson‐lääkkeiden patenttien umpeutumisesta huolimatta yhtiö on pystynyt pitämään yllä hyvää tuloskuntoaan. Nordea odottaa Orionin jatkavan voitonjaon kasvattamista myös tulevana keväänä.

“Odotamme yhtiön korottavan osinkoaan 1,35 eurosta 1,45 euroon, mikä tarkoittaisi 3,6 %:n osinkotuottoa. Osinkotuotto jää toki takavuosien muhkeimpia tasoja matalammaksi, mutta on silti selvästi yli keskeisten verrokkiyhtiöiden tason.”

Nordea Markets nosti eilen Orionin suosituksen tasolle osta tasolta myy tavoitehinnalla 49 euroa. Yhtiön osakekurssi pomppasi eilen yli kuusi prosenttia. Nordean tavoitehinnalla nousuvaraa osakekurssissa olisi edelleen kuitenkin 16 prosenttia.

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

SalkunRakentaja on vaurauden rakentajan suosittu verkkolehti. Sivusto sisältää sijoittamiseen, yrittäjyyteen ja arjen raha-asioihin liittyviä artikkeleita, uutisia ja analyysejä.

SalkunRakentaja-sivusto sisältää myös kumppaneidensa tuottamaa sisältöä, josta sivusto voi saada julkaisupalkkioita.

Tutustu sisältömarkinoinnin ja sisällöntuotannon ratkaisuihimme Salkkumedia Oy:n kotisivuilta.

   

Yhteystiedot

Julkaisija Salkkumedia Oy
Y-tunnus 2793119-8
Puhelin 040 0132119
Sähköposti info(at)salkunrakentaja.fi
Päätoimittaja Jorma Erkkilä
 
Webhotelli: Hostingpalvelu.fi
Anna palautetta
Sisällöntuottajaksi
 

Lisätietoja

Henkilöstö
Mediakortti
Yhteistyökumppanit
Digipaketti
Palvelut lukijoille
Tilaa uutiskirje

 

Tilaa maksuton uutiskirje sähköpostiisi:

Outbound linkkien seuranta

Akateemiset

Akateemiset2

Copyright © 2020 Salkkumedia Oy

Ylös