Sijoitusideat

Sijoittaja, nyt katse nousevan auringon maahan

Nordea lisää Japanin osakemarkkinoiden painoa sijoitussuosituksissaan.

Nordea lisää Japanin osakemarkkinoiden painoa sijoitussuosituksissaan.

Pohjois-Korea kylvi kauhua japanilaisiin ja laukaisi ohjuksen Japanin yli varhain tiistaiaamuna. Japanin televisio ja radio keskeyttivät lähetyksensä ja varoitti asukkaita ohjuksista.

Pohjois-Korean uhittelusta huolimatta Nordea suhtautuu optisimistisesti Japanin osakemarkkinoihin.

Japanin talous kasvaa kuudetta kvartaalia peräkkäin ja viimeisimpiä lukuja on kiihdyttänyt erityisesti vahva kotimainen kysyntä, toteaa Nordean sijoitusstrategi Eemil Palmén pankin aamukatsauksessa.

Palménin mukaan Japanin kohdalla nimenomaan kotimarkkinan heikkous on ollut maan selvimpiä kipupisteitä useamman vuoden ajan.

”Päänvaivaksi on muodostunut jenin ja vientiyhtiöiden tulosten välinen vahva suhde – jenin heikentyminen kasvattaa yhtiöiden kilpailukykyä ja tuloksia, mutta samalla valuutta syö osaketuotot eurosijoittajalle mitäänsanomattomaksi.”

Jenin ja tulosten vahvassa yhteydessä on nyt kuitenkin merkkejä säröstä. Tuloskasvu on riuskaa ja ensimmäisen vuosipuoliskon tulosraportit ovat yllättäneet myönteisesti. Palménin mukaan positiivisia tulosyllätyksiä ei voi kuin osaltaan laittaa heikentyneen valuutan piikkiin.

Myös osakkeiden arvostustaso on houkutteleva.

”Japanin osakkeet ovat halpoja suhteessa maailman osakkeisiin ja omaan historiaansa verrattuna. Sijoitusvirrat japanilaisiin osakkeisiin ovat myös toistaiseksi pysyneet suhteellisen maltillisena, joten aiempaa myönteisemmät näkemykset voivat kääntää sijoitusvirtoja kohti Japania.”

Lisäksi Japanin inflaatio on maailmalla pysytellyt piilossa jo pitkään, ja maan keskuspankki käyttää edelleen järeitä toimenpiteitä talouden ja inflaation tukemiseen, sijoitusstrategi toteaa.

Korot pysyvät Palménin mukaan lähiaikoina matalana ja Japanin keskuspankki on sitoutunut ostamaan maan osakkeita ja joukkolainoja vielä pitkään.

”Erittäin löysä rahapolitiikka jatkaa maan osakemarkkinoiden hyödyttämistä jatkossakin”, Palmén uskoo.

Nordea nosti japanilaisosakkeet suosituksissaan peruspainoon. Japanilaisosakkeiden keskimääräinen p/e-kerroin on 14x ja yhtiöiden odotettu tuloskasvu on 11 prosenttia.

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ylös