Osakeanalyysit

Innofactor antoi tylyn tulosvaroituksen – Evli pitää silti ostosuosituksen

Innofactor osakekurssi ohjelmistotoimittaja osakkeet pörssi

Evli laski ohjelmistotoimittajan osakkeen tavoitehintaa kuitenkin roimasti.

Ohjelmistotoimittaja Innofactor antoi perjantaina tulosvaroituksen. Yhtiön uuden ohjeistuksen mukaan käyttökate tulee laskemaan 2016 tasolta. Innofactor arvioi nyt, että kolmannen neljänneksen käyttökate jää selkeästi negatiiviseksi.

Aiemman ohjeistuksen mukaan käyttökate nousee 2016 tasolta. Liikevaihdon Innofactor odottaa yhä kasvavan vuoden 2016 tasolta.

Viime vuoden liikevaihto oli 59,6 miljoonaa euroa ja käyttökate 4,8 miljoonaa euroa.

Kurssireaktio tulosvaroitukseen oli raju. Osakekurssi laski lähes 1,4 euron tasolta 1,1 euroon perjantaina.

Yhtiön toisen vuosineljänneksen kannattavuus ja liikevaihto olivat pettymyksiä. Syynä tähän olivat vaikeudet Tanskan markkinoilla, jossa laskutussuhde oli odotettua alhaisempi. Liikevaihto oli toisella kvartaalilla noin 35,0 miljoonaa euroa, jossa kasvua edellisvuoteen oli 17,3 prosenttia. Käyttökate oli noin 2,0 miljoonaa euroa, jossa kasvua 2,6 prosenttia.

Tulosvaroitus viittaisi jatkuviin ongelmiin mutta myös varoituksen merkittävyyden takia mahdollisiin sisäisiin ongelmiin, arvioi Evli aamukatsauksessaan.

Evli on muuttanut ennusteitaan lähivuosille, josta merkittävin muutos on 2017 käyttökatteessa. Evli odottaa käyttökatteen olevan 2,5 miljoonaa euroa, kun ennuste aiemmin oli peräti 5,5 miljoonaa.

Evli pitää silti Innofactorin ostosuosituksen ja uusi tavoitehinta on 1,25 euroa, kun se aiemmin oli 1,85. Evli odottaa ohjelmistotoimittajan yltävän ensi vuonna positiiviseen 0,07 euron osakekohtaiseen tulokseen. Tämän hetken kurssinoteerauksella (1,12 euroa) P/E-kerroin on noin 16x.

Innofactorilla on Pohjoismaiden laajin Microsoft-ekosysteemin ratkaisutarjonta. Yhtiö tarjoaa ratkaisuja digivision ja prosessien, digitaalisen liiketoiminnan, liiketoiminnan tuottavuuden, joustavan työskentelyn sekä älykkään pilven parissa.

Yhtiöllä on yli 600 asiantuntijaa Suomessa, Ruotsissa, Tanskassa ja Norjassa. Vuosina 2012–2016 liikevaihdon vuotuinen kasvu on ollut keskimäärin 28 prosenttia.

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

SalkunRakentaja on vaurauden rakentajan suosittu verkkolehti. Sivusto sisältää sijoittamiseen, yrittäjyyteen ja arjen raha-asioihin liittyviä artikkeleita, uutisia ja analyysejä.

SalkunRakentaja-sivusto sisältää myös kumppaneidensa tuottamaa sisältöä, josta sivusto voi saada julkaisupalkkioita.

Tutustu sisältömarkinoinnin ja sisällöntuotannon ratkaisuihimme Salkkumedia Oy:n kotisivuilta.

   

Yhteystiedot

Julkaisija Salkkumedia Oy
Y-tunnus 2793119-8
Puhelin 040 0132119
Sähköposti info(at)salkunrakentaja.fi
Päätoimittaja Jorma Erkkilä
 
Webhotelli: Hostingpalvelu.fi
Anna palautetta
Sisällöntuottajaksi
 

Lisätietoja

Henkilöstö
Mediakortti
Yhteistyökumppanit
Digipaketti
Palvelut lukijoille
Tilaa uutiskirje

 

Tilaa maksuton uutiskirje sähköpostiisi:

Outbound linkkien seuranta

Akateemiset

Akateemiset2

Copyright © 2020 Salkkumedia Oy

Ylös