Osakesäästäjien aamupala

Investors Houselle 25,2 %:n omistusosuus Oravasta, Netflixin huima kasvutarina jatkui Q3:lla

Investors Housen kokonaisomistus Oravasta kasvoi vaihtokaupan myötä 25,2 prosenttiin. Ponsse avasi vahvasti tuloskauden ja Netflixin huima kasvutarina jatkui myös kolmannella kvartaalilla.

Investors House kertoi maanantaina, että alustavan arvion mukaan yli 1800 Oravan osakkeenomistajaa hyväksyi Investors Housen tekemän vaihtotarjouksen. Investors House kokonaisosuus Oravasta kasvaa näin ollen 25,2 prosenttiin.

Rakenteellisesti asuntosijoitusten osuus Investors Housen taseessa kasvaa Orava-omistuksen myötä 54 prosentista noin 61 prosenttiin. Investors Housen omavaraisuusaste paranee vaihtotarjouksen myötä noin 59 prosenttiin.

Investors Housen vaihtotarjouksen myötä Oravasta tulee yhtiön osakkuusyhtiö. Oravan omistus muodostaa jatkossa noin 17 % Investors Housen taseesta.

Ponsselta odotetun vahva Q3-raportti

Helsingin pörssin Q3-tuloskausi käynnistyi tiistaina, kun metsäkoneyhtiö Ponsse raportoi lukemansa. Yhtiön liiketulos kasvoi vuoden kolmannella neljänneksellä viime vuoden vertailukauden 10,8 miljoonasta eurosta 18,6 miljoonaan. Liikevaihto kasvoi vastaavasti 113 miljoonasta 140 miljoonaan.

Ponssen liikevoittomarginaali parani vertailukauden 9,6 prosentista 13,3 prosenttiin. Kannattavuuden parantumisen taustalla oli kone- ja markkinajakauma sekä parantunut kasvu yleisesti. Lisäksi liiketoiminnan kulut olivat varsin hyvin hallinnassa vuoden kolmannella neljänneksellä.

Yksittäisistä Ponssen markkina-alueista kasvu oli voimakasta Venäjällä, mutta myös muut alueet kehittyivät positiivisesti. Ponsse nosti viime viikolla ohjeistustaan. Yhtiö arvioi sen liikevoiton paranevan hieman viime vuodesta. Aiemmin Ponsse odotti liikevoiton pysyvän viime vuoden tasolla.

Tilausvideopalvelu Netflixin kasvutarina jatkui vuoden kolmannella kvartaalilla

Tilausvideopalvelu Netflix raportoi kolmannen kvartaalin osavuosikatsauksen. Yhtiön tilaajamäärä kasvoi vuosineljänneksen aikana peräti 5,3 miljoonalla nettomääräisesti. Netflixillä on nyt 109,3 miljoonaa tilaajaa globaalisti.

Liikevaihtoa Netflix takoi 2,98 miljardia dollaria, ennusteen oltua 2,97 miljardia dollaria. Osakekohtainen tulos yhtiöllä oli 37 senttiä, kun analyytikoiden konsensusennuste oli 32 senttiä.

Netflixin kasvu on ollut huimaa viime vuosina, mikä on näkynyt myös yhtiön osakekurssissa. Netflixin osakekurssi on noin 20-kertaistunut viimeisen viiden vuoden aikana. Maanantaisen tulosraportin myötä yhtiön osake kohosi varsinaisen kaupankäynnin jälkeen jo 205,30 dollariin. Yhtiö osaketta on viime päivinä tukenut vahvan tuloksen lisäksi analyytikoiden suosituksen nostot.

 

Osakesäästäjät on valtakunnallinen sijoittajien yhteisö, joka auttaa jäseniään ja yhteiskuntaa vaurastumaan järkevän taloudenpidon ja tuottavan säästämisen avulla.

Yhteisö tarjoaa sijoittajille lisäarvoa riippumattoman ja arvokkaan tiedon, sijoitusosaamisen ja rahanarvoisten etujen muodossa sekä toimii linkkinä sijoittajien ja sijoituskohteiden välillä. Yhteisön jäseneksi voit liittyä tästä.

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Ylös