Yritysuutiset

Ponsse aloitti tuloskauden väkevästi – metsäkoneille on nyt kysyntää

Metsäkoneyhtiö Ponssen Venäjän markkinat kasvoivat voimakkaasti kolmannella vuosineljänneksellä.

sijoittaminen, osakkeet, rahastot, osakesijoittaminen, rahastosijoittaminen, säästäminen, talous, etf, talouspolitiikka, markkina-analyysit, markkinat, makrotalous, salkunrakentaja,

Kuva: Ponsse Oyj.

Metsäkoneyhtiö Ponssen Venäjän markkinat kasvoivat voimakkaasti kolmannella vuosineljänneksellä.

Kolmannella neljänneksellä PONSSE-metsäkoneiden kysyntä oli erinomaisella tasolla, henkuttaa yhtiön toimitusjohtaja Juho Nummela.

Tilausvirta oli vahva ja euromääräinen tilauskanta nousi katsauskauden lopussa 154 miljoonaa euroa.Uusia tilauksia Ponsse sai katsauskauden aikana 433 miljoonan euron
arvosta, kun viime vuonna samaan aikaan tilauksia tuli 365 miljoonalla eurolla.

Venäjän markkinan kasvu oli erittäin voimakasta, mutta samalla myös muut markkinat toimivat hyvin. Pohjois-Amerikan, Pohjoismaiden ja Keski-Euroopan markkinoiden tilanne oli hyvä, Nummela toteaa.

Kolmannella neljänneksellä yhtiön liikevaihto oli vajaat 140 miljoonaa euroa, ja kasvua liikevaihdossa vertailukauteen nähden oli 23,9 prosenttia.

Nummelan mukaan kolmas vuosineljännes oli historiallisen vahva ja kaikki liiketoiminta-alueet olivat hyvässä kasvussa. Huoltopalveluiden liikevaihto kasvoi edelleen vahvasti ja samalla vaihtokoneiden liikevaihto kasvoi voimakkaasti vuoden takaiseen verrattuna.

Liiketulos kolmannella neljänneksellä oli 18,6 miljoonaa, kun viime vuoden kolmannella vuosineljänneksellä liiketulos oli 10,8 miljoonaa.

Nummelan mukaan kannattavuuteen vaikutti merkittävästi kone- ja markkinajakauma sekä kokonaisuutena liiketoiminnan vahva kasvu. Lisäksi liiketoiminnan kulut olivat hyvin hallinnassa kuluneella neljänneksellä.

”Tehdas on pystynyt tehostamaan toimintaansa laajennusinvestoinnin aikana ja valmistuneiden koneiden määrät ovat olleet hyvässä kasvussa. Talouden yleinen piristyminen on vaikuttanut toimittajaverkostoomme ja komponenttien toimitusajat ovat pidentyneet”, toimitusjohtaja kiteyttää.

Ponsse odottaa euromääräisen liikevoiton olevan vuonna 2017 hieman parempi kuin 2016.

Yhtiö paransi arviotaan koko vuoden liikevoiton kehityksestä 9.10.2017 annetulla pörssitiedotteella. Aiempi ohjaus totesi konsernin vuoden 2017 euromääräisen liikevoiton olevan samalla tasolla kuin vuonna 2016.

Ponssen vahvasti uusiutunut ja kilpailukykyinen tuotemallisto sekä uudet huoltopalveluratkaisut ovat kasvattaneet yhtiötä merkittävästi.

”Markkinatilanne on jatkunut erityisen suotuisana ja PONSSE-metsäkoneiden kysyntä on loppuvuotta kohden ollut ennakoitua parempaa. Markkina-alueista varsinkin Venäjä on erinomaisessa vauhdissa. Myös USA:n, Pohjoismaiden ja Keski-Euroopassa Saksan ja Ranskan markkinoiden tilanne on hyvä”, Ponsse toteaa.

Kommentoi
Ylös
>