Yritysuutiset

Koskenkorvasta tunnettu valtion alkoholiyhtiö Altia harkitsee listautumista pörssiin

alkoholi alkoholitehdas Altia talous

Kuva: Paula Osenius/Tosikuva

Suomen valtion omistajanohjaus kertoo selvittävänsä mahdollisuutta listata Altia Helsingin pörssiin.

Selvitys valmistunee vuoden 2018 ensimmäisen vuosipuoliskon aikana.

Altia on valtion 100 prosenttisesti omistama yhtiö. Se valmistaa ja tuo maahan väkeviä alkoholijuomia ja viinejä. Altialla on myös vientiä noin 30:en maahan, uusimpana markkina-alueena on elokuussa avattu Yhdysvallat Koskenkorva Vodkalla.

Yhtiön kiertotalouteen perustuva tuotantolaitos ja oma biovoimalaitos sijaitsevat Koskenkorvalla ja alkoholijuomatehdas Rajamäellä.

Altian tunnetuimmat omat tuotteet ovat Koskenkorva Vodka, Blossa-glögit, O.P. Anderson-akvaviitti, Chill Out -viinit, Xanté sekä Larsen- ja Renault-konjakit. Lisäksi Altia tuo maahan kansainvälisesti tunnettuja päämiestuotteita, kuten Jack Daniel’s, Nederburg, Tarapacá, Pasqua ja Codorníu.

”Mahdollinen listautuminen tarkoittaisi entistä laajempaa avoimuutta ja nostaisi vahvemmin esille hyvää vastuullisuustyötämme. Mahdollisista omistusjärjestelyistä riippumatta jatkamme uudistumista, laadukkaiden pohjoismaisten brändiemme kehittämistä sekä uusien kiinnostavien tuoteinnovaatioiden markkinoille tuomista”, toteaa Altian toimitusjohtaja Pekka Tennilä.

Valtionyhtiöiden omistusten myyntejä yksityisille on odotettavissa vielä roppakaupalla lisää.

Turun sanomien mukaan Altian osakkeiden myynti kattaisi vain pienen osan valtion ensi vuodelle kaavailemista osingoista ja myyntituloista, joista budjettiesityksen mukaan pitäisi kertyä yhteensä 2,4 miljardia euroa.

Elinkeinoelämän valtuuskunnan (Eva) viimevuotinen analyysin mukaan Altian arvioitu markkina-arvo oli 144 miljoonaa euroa. Altia kattaisi siis vain noin kuusi prosenttia valtion tavoitteista.

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ylös