Osakesäästäjien aamupala

Perjantaina markkinoiden puheenaiheina EKP:n rahapolitiikka ja Kiina

Bloombergin lähteiden mukaan Euroopan keskuspankki harkitsisi leikkaavan tammikuun alusta alkaen joukkolainojen osto-ohjelmaa vähintään puoleen nykyisestä kuukausittaisesta 60 miljardista eurosta.

Euroopan keskuspankki saattaa kertoa aikeistaan jo lokakuun korkokokouksen yhteydessä kuluvan kuukauden 26. päivä. Keskuspankin on tärkeää edetä rahapolitiikan kiristämisessä hitaasti, sillä liian nopea kiristäminen voisi johtaa euroalueen talouskasvun selvään hidastumiseen.

Cleantech Investin salkkuyhtiöiden vahva kehitys jatkuu

Cleantech Investin salkkuyhtiö Nuuka Solutions on allekirjoittanut sopimuksen LähiTapiolan Kiinteistövarainhoidon kanssa. Sopimus koskee Espoon kampusta ja kauppakeskus Ainoaa, joiden mittauspisteitä on kytketty Nuukan Connect ja Create-alustaan. Nuukan ohjelmiston avulla rakennuksissa voidaan optimoida ilmanvaihtolaitteet siten, että sisäilman laatu paranee. Lisäksi rakennusten energiakulut ja muut operointiin liittyvät kulut pienenevät.

Kiinasta yöllä kauppataseen lukemia, tuonti selvästi yli odotusten

Perjantaiyönä Suomen aikaan saatiin Kiinasta tuoreita kauppataseen lukemia. Kiinan vienti kasvoi syyskuussa 8,1 % vuositasolla, ennusteen oltua 8,8 %. Tuonti sitä vastoin ylitti odotukset ja kasvoi peräti 18,7 % vuodessa, ennusteen oltua +13,5 %. Näin ollen Kiinan kauppatase jäi selvästi odotuksia pienemmäksi. Vahva tuonnin kehitys kertoo Kiinan talouskasvun olevan edelleen voimissaan. Erityisesti raaka-ainesektori ja IT-ala ovat kehittyneet maassa viime kuukausina vahvasti.

 

Osakesäästäjät on valtakunnallinen sijoittajien yhteisö, joka auttaa jäseniään ja yhteiskuntaa vaurastumaan järkevän taloudenpidon ja tuottavan säästämisen avulla.

Yhteisö tarjoaa sijoittajille lisäarvoa riippumattoman ja arvokkaan tiedon, sijoitusosaamisen ja rahanarvoisten etujen muodossa sekä toimii linkkinä sijoittajien ja sijoituskohteiden välillä. Yhteisön jäseneksi voit liittyä tästä.

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

SalkunRakentaja on vaurauden rakentajan suosittu verkkolehti. Sivusto sisältää sijoittamiseen, yrittäjyyteen ja arjen raha-asioihin liittyviä artikkeleita, uutisia ja analyysejä.

SalkunRakentaja-sivusto sisältää myös kumppaneidensa tuottamaa sisältöä, josta sivusto voi saada julkaisupalkkioita.

Tutustu sisältömarkinoinnin ja sisällöntuotannon ratkaisuihimme Salkkumedia Oy:n kotisivuilta.

   

Yhteystiedot

Julkaisija Salkkumedia Oy
Y-tunnus 2793119-8
Puhelin 040 0132119
Sähköposti info(at)salkunrakentaja.fi
Päätoimittaja Jorma Erkkilä
 
Webhotelli: Hostingpalvelu.fi
Anna palautetta
Sisällöntuottajaksi
 

Lisätietoja

Henkilöstö
Mediakortti
Yhteistyökumppanit
Digipaketti
Palvelut lukijoille
Tilaa uutiskirje

 

Tilaa maksuton uutiskirje sähköpostiisi:

Outbound linkkien seuranta

Akateemiset

Akateemiset2

Copyright © 2020 Salkkumedia Oy

Ylös