Osakeanalyysit

Tesla – varma tapa hävitä rahasi

Teslan suurimmat ongelmat ovat merkittävästi kasvanut velka ja Model 3:n hidas tuotanto.

Tesla on ehkä tunnetuin sähköautojen valmistaja ja on tulollaan nopeuttanut siirtymistä polttomoottoriajoneuvoista sähkökäyttöisiin ajoneuvoihin.

Japanilainen finanssikonserni Nomura nosti Teslan tavoitehinnan 500 dollariin osakekurssin ollessa kirjoitushetkellä 354 dollaria. Kasvuvaraa on tämän ennusteen perusteella lähes 30 prosenttia. Teslan osakkeessa on kuitenkin kuplan merkkejä.

Median rummuttama narratiivi yhtiöstä ja sen visionäärisestä toimitusjohtajasta Elon Muskista on saanut sijoittajat tankkaamaan Teslaa kuin viimeistä päivää. Teslassa piilee kuitenkin merkittäviä riskejä erityisesti kasvaneessa velassa ja Model 3:n hidastuneessa tuotannossa.

Katso yhtiön yksityiskohtaisempi analyysi ylläpitämältäni Beat the Market -kanavalta.

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ylös