Osakeanalyysit

Marimekko löi odotukset selvästi

Tekstiili- ja vaatetusalan yhtiö Marimekko löi markkinaodotukset selvästi kolmannella vuosineljänneksellä.

Tekstiili- ja vaatetusalan yhtiö Marimekko löi markkinaodotukset selvästi kolmannella vuosineljänneksellä.

Yhtiön liikevaihto kasvoi hieman 27,2 miljoonaan euroon viime vuoden vajaasta 27 miljoonasta. Myynnin kasvu yllätti analyytikot sillä konsensusennuste oli 26 miljoonaa euroa.

Liikevaihtoa tukivat uuden lisenssisopimuksen myötä kasvaneet lisenssituotot Aasian-Tyynenmeren alueella sekä vähittäismyynnin hyvä kehitys erityisesti Suomessa. Suomen-tukkumyynti sen sijaan laski; vertailukauden tukkumyyntiin sisältyi.

Tuloskehitys oli puolestaan selvästi odotuksia kovempaa.

Yhtiön kolmannen kvartaalin liikevoiton konsensusennuste oli 3,0 miljoonaa euroa, mutta Marimekko ylsi peräti 4,4 miljoonan euron liikevoittoon.

Liikevoittoa paransivat kasvaneet lisenssituotot Aasian-Tyynenmeren alueella, vähittäismyynnin kasvu Suomessa sekä suhteellisen myyntikatteen nousu. Suomen-tukkumyynnin lasku vaikutti tulokseen heikentävästi.

Analyysitalo Inderesin mukaan Marimekko on osoittanut vahvoja tuloskäänteen merkkejä viimeisen vuoden aikana.

”Yhtiö on saanut laskettua kiinteitä kulujaan vuoden 2016 alussa käytyjen yt-neuvottelujen ansiosta sekä onnistunut pysäyttämään vuodesta 2012 alkaneen suhteellisen myyntikatteen laskutrendin”, Inderes toteaa aamukatsauksessaan.

Marimekko nosti viime viikon perjantaina vuoden 2017 tulosohjeistustaan, joka myös toistettiin osavuosikatsauksen yhteydessä.

Aiemman ohjeistuksen mukaan konsernin liikevaihdon ja vertailukelpoisen liikevoiton odotettiin olevan samalla tasolla kuin edellisvuonna (liikevaihto 99,6 MEUR, vertailukelpoinen liikevoitto 6,1 MEUR). Uuden nostetun ohjeistuksen mukaan Marimekko arvioi liikevaihdon olevan samalla tasolla kuin edellisvuonna ja vertailukelpoisen liikevoiton olevan edellisvuoden tasolla tai korkeampi.

Inderesin mukaan ohjeistuksen noston taustalla oli ennakoitua parempi suhteellisen myyntikatteen ja vähittäismyynnin kehitys sekä lisääntyneet lisenssituotot.

”Erittäin vahvan Q3-raportin jälkeen näemme kuitenkin ennusteissamme edelleen hieman nousupainetta. Marimekon liiketoiminnan kausiluonteisuudesta johtuen liikevaihto- ja tuloskertymä painottuvat yleensä vuoden jälkimmäiselle puoliskolle. Vuoden viimeisellä neljänneksellä erityisesti joulukaupan osuus myynnistä on merkittävä, ja joulusesongin onnistumisella on olennainen vaikutus koko vuoden tulokseen”, Inderes toteaa.

Marimekon osakekurssi pomppasi odotettua kovemman kvartaalituloksen ansiosta 10,34 euroon. Tällä kurssilla ja Inderesin 0,55 euron osakekohtaisella tulosennusteella Marimekon P/E-kerroin on 18,8x.

Inderesin tavoitehinta Marimekon osakkeelle on 11 euroa ja suositus on lisää.

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ylös