Osakesäästäjien aamupala

Öljy-yhtiöiden suunta ylöspäin, Shell aloittaa omien osakkeiden takaisinostot

Euroopassa käytiin tiistaina osakekauppaa vaihteeksi nousevin kurssein, Stoxx Europe 600 +0,56 %. Yksittäisistä sektoreista erityisesti energiayhtiöt (Stoxx 600 Oil & Gas +1,60 %) olivat vahvassa vedossa, kun öljyjätti Royal Dutch Shell kertoi alkavansa ostamaan yhteensä 25 miljardilla dollarilla omia osakkeita vuosien 2017 ja 2020 välillä.

Yhtiö myös nosti arviotaan orgaanisesta vapaasta kassavirrasta 25-30 miljardin dollarin välille vuoden 2020 osalta, kun Brent-öljyn hinnan vertailuarvona käytetään 60 dollaria. Arvio on 5 miljardia dollaria enemmän kuin aiemmin kesäkuussa 2016 ilmoitettu lukema. Royal Dutch Shellin osake kipusi päivän aikana 3,99 %.

Stockmannin vaikeudet jatkuvat

Helsingin pörssi päätyi tiistaina plussalle, OMX Helsinki +0,32 %.

Stockmannin sisäpiirin osakemyynnit ovat jatkuneet, kun yhtiön hallituksen jäsen Kaj-Gustaf Berg on myynyt kaikki omistavansa Stockmannin osakkeet. Berg myi Stockmannin osakkeensa 4,62 euron kappalehintaan. Aiemmin elokuussa Stockmannin hallituksen puheenjohtaja Jukka Hienonen oli myyntivuorossa.  Berg perusteli myyntejään verotussyillä. Hienonen puolestaan vetosi putkiremontista aiheutuviin kuluihin. Yleisesti ottaen sisäpiirin myynnit kertovat hallituksen heikosta luottamuksesta Stockmannin tulevaan kehitykseen. Stockmannin osake halpeni tiistaina 3,87 % ja päätyi 4,568 euroon.’

Finanssisektori vahvassa nosteessa rapakon takana

Wall Street sulkeutui tiistaina selvästi plussalle, S&P 500 +0,98 %. Finanssisektori kallistui peräti 2,6 %, kun USA:n senaatin budjettikomitea hyväksyi Trumpin verouudistukset. Verouudistukset siis etenevät aikataulussa ja astuvat näillä näkymin voimaan ensi vuonna.

USA:sta saatiin tiistaina jälleen vahvaa makrodataa, kun Conference Boardin julkistama kuluttajaluottamus päätyi marraskuun osalta peräti tasolle 129,5, ennusteen oltua 124,0.  Lukema on korkein viimeiseen viiteen vuoteen ja kertoo amerikkalaiskuluttajien vahvasta uskosta talouskehitykseen

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Ylös