Sijoitusideat

OP:n osaketutkimus: Osta näitä osakkeita

Kolmessa kotimaisessa osakkeessa on tällä hetkellä selvää nousupotentiaalia, arvioi OP.

OPn Parhaat on kerran viikossa päivittyvä osakkeiden suosituslista. Pankki laskee kotimaisten pörssiyhtiöiden osakkeiden positiivisen tai negatiivisen tuotto-odotuksen OP Yrityspankin tavoitehinnan ja markkinahinnan suhteesta. Kokonaisuudessaan OP Yrityspankki antaa sijoitussuosituksia lähes 90 kotimaiselle yhtiölle.

Pankki antaa osakkeelle ostosuosituksen, jos osakkeen odotetaan tuottavan yli 15 prosenttia seuraavan 12 kuukauden aikana.

OP antaa kolmelle kotimaiselle osakkeelle tällä hetkellä ostosuosituksen. Nämä ovat rakennusyhtiöt YIT ja Lehto Group sekä teräsyhtiö Outokumpu. Myy-suositukset pankki antaa HKScanin ja Fortumin osakkeille.

OP:n mukaa YIT:n tulos on hyvässä kasvussa, koska vahva kuluttajien luottamus ja erittäin matala korkotaso tukevat kuluttaja-asuntojen kauppaa Suomessa.

”Keskisessä Itä-Euroopassa asuntorakentamisen näkymät ovat vahvat ja Venäjällä on vakautumisen merkkejä. Yhdistyminen Lemminkäisen kanssa parantaa taloudellista kantokykyä ja antaa lisää resursseja korkeampikatteisen kasvun tavoitteluun”, OP toteaa.

OP:n tavoitehinta YIT:n osakkeelle on 8,3 euroa.

YIT osakekurssi osakkeet sijoittaminen

Lehto Groupin liikevaihto on hurjassa nousukiidossa kasvaen jo neljättä vuotta keskimäärin 50 prosentin vauhtia.

OP:n mukaan vahva tilauskanta ja suuret aluehankkeet antavat näkyvyyttä vuosille 2017 – 2020.

Asuntojen sijoittajakysynnässä ei ole toistaiseksi näkynyt merkkejä hidastumisesta. Lehto kasvaa markkinoiden kasvun lisäksi myös valtaamalla markkinoita, sillä toimitiloissa yhtiö jatkaa uusien hankkeiden voittamista.

Lisäksi hyvinvointitiloissa markkina pysyy väestön ikääntyessä aktiivisena vielä vuosia, OP toteaa. Lehdon oma teollinen esivalmistus antaa yhtiölle kilpailuetua.

OP:n tavoitehinta Lehdolle on 11,45 euroa.

Lehto Group osakekurssi osakkeet sijoittaminen

Teräsyhtiö Outokumpu on yksi maailman suurimpia ruostumattoman teräksen valmistajia ja markkinajohtaja Euroopassa.

OP:n mukaan ruostumattoman teräksen perushintataso Euroopassa ja Yhdysvalloissa on ollut noususuunnassa ja Outokummun tulosnäkymää koko vuoden osalta parantaa myös ferrokromin hinnan nousu viime vuoteen verrattuna.

”Ruostumattoman teräksen loppukysynnän ennustetaan kasvavan Euroopassa ja Yhdysvalloissa 3-4 prosenttia vuonna 2018, joten näkymät ensivuodelle säilyvät suotuisin”, OP toteaa.

Osakkeen tavoitehinta on 7,67 euroa.

Outokumpu osakekurssi osakkeet sijoittaminen

OP:n suosikkilistalle yltävät lisäksi Orion ja Oriola lisää-suosituksilla.

Kommentoi
Ylös
>