Sijoitusideat

Tämän norjalaisyhtiö tarjoaa muhkeaa osinkotuottoa houkuttelevalla arvostustasolla

Nordean pohjoismaisen mallisalkun yhtiöistä saatiin positiivisia uutisia.

Nordean pohjoismaisen mallisalkun yhtiöistä saatiin positiivisia uutisia.

Nordean mukaan rahtilaivayhtiö Wallenius Wilhelmsen Logistics on hyvissä asemissa hyötyäkseen piristyneestä rahtikysynnästä. Norjalaisyhtiön asiakas Caterpillar julkaisi tällä viikolla marraskuun myyntiluvut, jotka vahvistivat kysyntänäkymien säilyneen vahvana.

”Caterpillarin rullaavan kolmen kuukauden liikevaihto kasvoi vuoden takaiseen verrattuna 26 %. Raskaan kaluston kuljetusvolyymien kasvu parantaa WWL:n tulosta merkittävästi, sillä näissä kuljetusten kannattavuusmarginaalit ovat tyypillisesti henkilöautorahteja paremmat”, pankki toteaa aamukatsauksessaan.

Yhtiön raskaan kaluston ja työkoneiden kuljetusmäärissä näkymät ovat Nordean vahvat ja pankki odottaa volyymien kasvavan keskimäärin kahdeksan prosenttia tämän ja ensi vuoden aikana.

”Suurimpien asiakkaiden Caterpillarin ja Deeren viimeaikaiset viestit parantuneista kysyntänäkymistä tukevat WWL:n tuloskuntoa.”

WWL:n osakkeen nykyarvostus on Nordean houkutteleva ja Nordea näkee perusteita markkina‐arvon nousulle synergiaedut, osakkeen likviditeetin kasvu ja fokusoituneempi liiketoiminta huomioiden.

Nordean päivittämä voitonjakopolitiikka tuo oman lisänsä osakkeen houkuttelevuuteen, sillä 30–50 prosentin voitonjakosuhde tarkoittaisi ensi vuoden tulosennusteella laskettuna lähes kuuden prosentin osinkotuottoa.

Yhtiön P/E-kerroin tämän vuoden Nordean tulosennusteella on 18,6x. Pankin suositus Wallenius Wilhelmsenille on osta tavoitehinnalla 75 kruunua.

Kommentoi
Ylös
>