Kasvuosakkeet

Inderes nosti Konecranesin suositusta -”osake aliarvostettu”

Analyysitalo nosti Konecranesin osakkeen suosituksen lisää-tasolle aiemmalta vähennä-tasolta ja nosti tavoitehinnan 41,5 euroon aiemmasta 40 eurosta.

Analyysitalo nosti Konecranesin osakkeen suosituksen lisää-tasolle aiemmalta vähennä-tasolta ja nosti tavoitehinnan 41,5 euroon aiemmasta 40 eurosta.

Konecranesilla on edessä vakaata kasvua, uskoo Inderes aamukatsauksessaan.

”Kunnossapidossa Konecranesin kasvu perustuu mm. palvelujen lisääntyvään ulkoistamiseen, uusiin digitaalisiin palveluihin sekä leventyvään onlinetuotetarjontaan. Satamaratkaisuissa kasvua ajavat rahtiliikenteen kasvu, laitteiden korvauskysynnän kasvu ja lisääntyvä automaatio”, analyysitalo toteaa.

Yhtiön teollisuuslaitteissa puolestaan painopiste on lähivuosina enemmän kannattavuuden parantamisessa kuin kasvussa, minkä vuoksi kasvuodotus on muita liiketoimintoja alempi (3 % vs. 4-7 %).

Yhtiössä on Inderesin mukaan lukuisia positiivisia marginaaliajureita.

”Vertailukelpoisesti kaikki Konecranesin kolme liiketoimintaa ovat pystyneet sekä nostamaan bruttomarginaalia, että joko pitämään ennallaan tai laskemaan operatiivisia kustannuksia.”

Konecranes toisti torstaina pitämässään pääomamarkkinapäivässä tavoitteensa 140 miljoonan euron synergiatason saavuttamisesta vuoden 2019 loppuun mennessä ja sanoi synergioiden positiivisen tulosvaikutuksen olevan kuluvana vuonna 20 miljoonaa euroa ja ensi vuonna yhteensä 60-70 miljoonaa.

Inderesin ennusteilla Konecranesin osakkeen P/E-kertoimet vuosille 2018 ja 2019 ovat 17x ja 14x. Näiden arvostuskertoimien perusteella osake on hinnoiteltu Inderesin mukaan 11-15 prosenttia alle verrokkiryhmän mediaanin. Osinkotuotto on myös verrokkiryhmää korkeampi.

Inderes pitää Konecranesin osaketta aliarvostettuna.

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ylös