Arvo-osakkeet

Pankin näkemys Outokummusta teki täyskäännöksen – laski rajusti osakkeen tavoitehintaa

Outokumpu osakekurssi osakkeet pörssi sijoittaminen osakesijoittaminen

Handelsbanken muutti poikkeuksellisen rajusti näkemystään teräsyhtiö Outokummusta.

Handelsbankenilla on ollut positiivinen näkemys Outokummusta jonkin aikaa, mutta nyt se on huolissaan uudesta matalan hintatason tuotantokapasiteetista Indonesiassa, joka on erittäin negatiivinen asia Outokummun päämarkkinoille vuodesta 2019 eteenpäin.

”Lyhyellä aikavälillä näkemyksemme myös ferrokromin hinnasta ja Outokummun USA:n liiketoiminnasta ovat aiempaa negatiivisemmat”, Handelsbanken toteaa aamukatsauksessaan.

Outokummun osakkeen hinnoittelu on silti yhä houkuttelevalla tasolla, vaikka ensi ja seuraavan vuoden käyttökate-ennusteita leikattaisiinkin, pankki toeaa.

Suuret pitkän aikavälin uhat markkinoilla ja epämiellyttävät lyhyen aikavälin uutiset saivat Handelsbankenin kuitenkin laskemaan osakkeen suositusta ja tavoitehintaa. Outokummun uhka tulee Kiinasta, Handelsbanken varoittaa.

”Vuodesta 2015 Kiina ei ole pystynyt viemään ruostumatonta terästään USA:han tai Eurooppaan, koska tariffit ovat onnistuneesti blokanneet Kiinan volyymit, mikä puolestaan on parantanut paikallisen teollisuuden hinnoitteluvoimaa.Tämä dynamiikka voi nyt olla muuttumassa, kun kiinalaisten tuottajien kerrotaan rakentavan laitoksia Indonesiaan, johon kaupan esteen eivät ulotu ja jossa nikkelin louhinta on halvinta maailmassa.”

Seuraavan kolmen vuoden aikana Kiinan kapasiteettia voidaan kasvattaa merkittävästi, ja ohjata tätä vientiin Eurooppaan ja USA:han.

Handelsbanken laski Outokummun tavoitehinnan 11 eurosta 7,6 euroon ja laski suosituksen tasolta Osta tasolle Vähennä.

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Ylös