Rahastotietoa

Sijoitusrahastojen tarjonta murroksessa – uudet rahastot usein erikoisrahastoja

Morningstarille ilmoitettiin 28 uuden suomalaisen rahaston perustamisesta vuonna 2017. Ne kertovat omalla tavallaan rahastokentän muutoksesta, arvioi rahastotutkimusyhtiö Morningstarin rahastoanalyytikko Matias Möttölä.

Suomeen ei enää niinkään perusteta “perusrahastoja”, vaan hyvinkin erikoistuneita rahastoja, joista vain osalla on käyttöä yksityissalkuissa. Möttölä kertoo Morningstarin artikkelissaan.

Viime vuonna perustettiin esimerkiksi useita kiinteistörahastoja. Möttölä laskee, että kiinteistörahastoja avasivat Alexandria (Kiinteistö), Investium (Kiinteistövarainhoito), OP (Palvelukiinteistöt) ja UB (Reaaliomaisuusrahasto).

Myös kvantitatiivinen salkunhoito on nousussa, ja ainakin kolme 2017 lanseerattua rahastoa nojaa vahvasti erilaisiin faktoreihin, Möttölä toteaa.

“Evlin Factor Premia sijoittaa globaalisti pyrkien välttämään riippuvuuden eri markkinoihin ja keskittyen ns. faktoripreemioiden hyödyntämiseen. Front Signal hyödyntää momentum- ja trendiseurantaa useissa omaisuusluokissa. OP-Amerikka Analytiikka käyttää vertaisanalyysiä menestyneiden sijoittajien liikkeistä Pohjois-Amerikan markkinoilla.”

Uutta ovat Dansken ensimmäisenä laajemmin Suomeen tuomat “netto-osuussarjat” jotka on puhdistettu jakelu- ja neuvontapalkkioista.

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

SalkunRakentaja on vaurauden rakentajan suosittu verkkolehti. Sivusto sisältää sijoittamiseen, yrittäjyyteen ja arjen raha-asioihin liittyviä artikkeleita, uutisia ja analyysejä.

SalkunRakentaja-sivusto sisältää myös kumppaneidensa tuottamaa sisältöä, josta sivusto voi saada julkaisupalkkioita.

Tutustu sisältömarkinoinnin ja sisällöntuotannon ratkaisuihimme Salkkumedia Oy:n kotisivuilta.

   

Yhteystiedot

Julkaisija Salkkumedia Oy
Y-tunnus 2793119-8
Puhelin 040 0132119
Sähköposti info(at)salkunrakentaja.fi
Päätoimittaja Jorma Erkkilä
 
Webhotelli: Hostingpalvelu.fi
Anna palautetta
Sisällöntuottajaksi
 

Lisätietoja

Henkilöstö
Mediakortti
Yhteistyökumppanit
Digipaketti
Palvelut lukijoille
Tilaa uutiskirje

 

Tilaa maksuton uutiskirje sähköpostiisi:

Outbound linkkien seuranta

Akateemiset

Akateemiset2

Copyright © 2020 Salkkumedia Oy

Ylös