Rahastotietoa

Sijoitusrahastojen tarjonta murroksessa – uudet rahastot usein erikoisrahastoja

Viime vuonna perustetut uudet sijoitusrahastot kertovat omalla tavallaan rahastokentän muutoksesta, arvioi rahastotutkimusyhtiö Morningstarin rahastoanalyytikko Matias Möttölä.

Morningstarille ilmoitettiin 28 uuden suomalaisen rahaston perustamisesta vuonna 2017. Ne kertovat omalla tavallaan rahastokentän muutoksesta, arvioi rahastotutkimusyhtiö Morningstarin rahastoanalyytikko Matias Möttölä.

Suomeen ei enää niinkään perusteta ”perusrahastoja”, vaan hyvinkin erikoistuneita rahastoja, joista vain osalla on käyttöä yksityissalkuissa. Möttölä kertoo Morningstarin artikkelissaan.

Viime vuonna perustettiin esimerkiksi useita kiinteistörahastoja. Möttölä laskee, että kiinteistörahastoja avasivat Alexandria (Kiinteistö), Investium (Kiinteistövarainhoito), OP (Palvelukiinteistöt) ja UB (Reaaliomaisuusrahasto).

Myös kvantitatiivinen salkunhoito on nousussa, ja ainakin kolme 2017 lanseerattua rahastoa nojaa vahvasti erilaisiin faktoreihin, Möttölä toteaa.

”Evlin Factor Premia sijoittaa globaalisti pyrkien välttämään riippuvuuden eri markkinoihin ja keskittyen ns. faktoripreemioiden hyödyntämiseen. Front Signal hyödyntää momentum- ja trendiseurantaa useissa omaisuusluokissa. OP-Amerikka Analytiikka käyttää vertaisanalyysiä menestyneiden sijoittajien liikkeistä Pohjois-Amerikan markkinoilla.”

Uutta ovat Dansken ensimmäisenä laajemmin Suomeen tuomat ”netto-osuussarjat” jotka on puhdistettu jakelu- ja neuvontapalkkioista.

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ylös