Kumppaniblogit

Vanhentuvasta ihmiskunnasta syntyy uusia sijoitusmahdollisuuksia

Vuoteen 2030 mennessä ihmisiä on miljardi enemmän. Näistä lähes puolet, eli 390 miljoonaa on eläkeläisiä.

Ihmiset kaikkialla elää pidempään ja hankkii vähemmän lapsia. Tämä on luonnollisesti uhka varsinkin kalliille, maahanmuuttajia huolimattomille hyvinvointivaltioille, mutta mahdollisuus terveysteknologialle.

Terveydenhuollon kulutus ajoittuu vanhuuteen. Yli 85-vuotiaat kuluttavat terveydenhuoltoa tuplasti enemmän kuin 65–84-vuotiaat. Nämä puolestaan kuluttavat kaksi kertaa enemmän kuin 45 – 64-vuotiaat. Vuoteen 2040 mennessä yli 65-vuotiaita on tuplasti enemmän kuin tänään, yhteensä 1,3 miljardia.

Kehittyneissä maissa 65-vuotiaita ja sitä vanhempia on ensimmäistä kertaa enemmän kuin 15-vuotiaita ja sitä nuorempia. Vuoteen 2020 mennessä yli 60-vuotiaiden ostovoima kasvaa 15 biljoonaan dollariin, kun sama luku kymmenen vuotta aikaisemmin (2010) oli 8 biljoonaa (yksi biljoona = miljoona miljoonaa tai tuhat miljardia).

Ilmiötä käsittelevissä tutkimuksissa kaksi asiaa pistää silmään. Ensimmäinen  on vanhusten määrän kasvu varsinkin kehittyvissä maissa. Toinen on vanhusten ostovoima. Yli puolet varallisuudesta ja kulutuksesta on nimenomaan suurten ikäluokkien hyppysissä. Vanhukset määrittelevätkin (esimerkiksi Y-sukupolveen nähden) käytännössä mitkä toimialat tulevaisuudessa menestyvät ja mitkä eivät.

USA ikääntyminen vaikutukset

Hoitokodit, sairaalatoiminta, kotipalvelut, lääkkeet ja rahoitusala ovat voittavia toimialoja, kun taas autot, vaatetus, ravintolat, koulutus ja vuokrakodit häviäviä toimialoja. Näillä trendeillä on kuitenkin eripituiset elinkaaret ja niitä on siksi vaikea hyödyntää. Varmin tapa hyötyä vanhentuvasta ihmiskunnasta on tehdä sijoituksia Terveydenhuoltoalaan ja sitä palvelevaan teknologiaan.

Lyhyemmän aikavälin tilaisuuksia tarjoavat lääkeala ja bioteknologia. Varsinkin syöpään, Parkinsonin tautiin ja dementiaan liittyvät lääkekehitysprojektit voivat tuottaa hyviä tuloksia. Vanhuksille suunnatut älypuhelin applikaatiot ja huolenpitoon tähtäävä teknologia on toinen sara, jossa voidaan nähdä läpimurtoja lähiaikoina. Kolmas on vanhuksia palveleva robotiikka, jossa yhdistyy kaksi megatrendiä, robotiikka ja väestön ikääntyminen.

Täältä löydät erilaisia aiheeseen liittyviä sijoituskohteita.

 

Lähteet:

PWC: Demographic and social change
Forbes: How To Make Money From The Global Aging Megatrend
PGIM: Investment Implications of an Aging World

Tiedoksi lukijoille: Artikkeli sisältää SalkunRakentajan markkinointikumppanin sivuille linkkejä, joiden perusteella SalkunRakentaja-sivusto voi saada korvauksia.

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

SalkunRakentaja on sijoittamiseen ja raha-asioihin keskittyvä verkkojulkaisu. Sivusto sisältää sijoittamiseen, talouteen ja arjen raha-asioihin liittyviä artikkeleita, uutisia ja analyysejä.

SalkunRakentaja-sivusto sisältää myös kumppaneidensa tuottamaa sisältöä, josta sivusto voi saada julkaisupalkkioita.

   

Yhteystiedot

Julkaisija Salkkumedia Oy
Y-tunnus 2793119-8
Puhelin 040 0132119
Sähköposti info(at)salkunrakentaja.fi
Päätoimittaja Jorma Erkkilä
 
Anna palautetta
Sisällöntuottajaksi
 

Lisätietoja

Henkilöstö
Mediakortti
Yhteistyökumppanit
Digipaketti
Palvelut

 

Tilaa maksuton uutiskirje sähköpostiisi:


< !—ReadPeak peruskoodi -->
< !—Improve Media -->

Copyright © 2019 Salkkumedia Oy

Ylös