Oma talous

10 asiaa joita itsevarma ihminen ei tee

Tutkimukset osoittavat, että itsevarmuus on avain menestykseen. Lue 10 asiaa, joita itsevarmat ihmiset eivät tee.

Kun ihmiset uskovat itseensä ja kykyihinsä, on olemassa tiettyjä asioita, joita he eivät yksinkertaisesti tee. Lukuisat tutkimukset osoittavat, että itsevarmuus luonteenpiirteenä on avain menestykseen. Todellinen itsevarmuus on kuitenkin eri asia kuin ylimielisyys tai itsekeskeisyys.

Entrepreneur-sivusto listaa 10 asiaa, joita itsevarmat ihmiset eivät tee.

1. He eivät keksi tekosyitä

Itsevarma ihminen uskoo itseensä ja siihen, että hän saa asioita aikaan. Häntä ohjaa sisäinen ääni, eikä hän odota ulkoista ääntä ajamaan häntä eteenpäin. Itsevarmat ihmiset eivät keksi tekosyitä, sillä he uskovat siihen, että heillä on kontrolli omasta elämästään. Siksi et kuule itsevarmojen ihmisten syyttävän liikennettä, jos he ovat myöhässä tai epäreilua pomoa, jos he eivät saaneetkaan ylennystä.

2. He eivät lannistu

Itsevarma ihminen ei lopeta yrittämistä, jos jotain menee pieleen ensimmäisellä kerralla. Ongelman sattuessa hän selvittää, miksi näin tapahtui ja ottaa selvää, miten hän voi estää sattuneen seuraavalla kerralla.

3. He eivät odota muiden lupaa toimia

Itsevarma ihminen ei odota muiden lupaa siihen, mitä hän voi tehdä ja milloin. He eivät tuhlaa aikaa kysymällä ”Voisinko?” tai ”Pitäisikö minun?”. Jos he kysyvät itseltään jotain, se on enemmänkin ”Miksi en tekisi?”. Kun he kohtaavat töissään ongelman, he eivät odota, että joku toinen ihminen tulee korjaamaan ongelman, vaan he tekevät kaikkensa korjatakseen tapahtuneen itse.

4. He eivät etsi huomiota

Kukaan ei pidä ihmisistä jotka kerjäävät epätoivoisesti huomiota. Itsevarma ihminen uskaltaa olla oma itsensä, eikä hänen tarvitse esittää mitään. Hänen itsevarmuus kumpuaa sisältä päin.

5. He eivät tarvitse jatkuvaa kiitosta

Itsevarman ihmisen itsetunto ei ole muiden ihmisten armolla. He tietävät, että ihminen, jonka itsevarmuus on riippuvainen muiden ihmisten kiitoksista tai kehuista, on pikemminkin itsekeskeisyyttä, eikä oikeaa itsevarmuutta.

6. He eivät viivyttele

Miksi ihmiset viivyttelevät? Joskus se johtuu yksinkertaisesti siitä, että he ovat laiskoja. Useasti se johtuu kuitenkin siitä, että ihmiset pelkäävät muutosta, epäonnistumista tai joskus jopa menestystä. Itsevarma ihminen sen sijaan uskoo itseensä ja uskaltaa toimia – eikä vain odota täydellisiä olosuhteita.

7. He eivät vedä alas muita ihmisiä

Itsevarma ihminen ei tuomitse muita ihmisiä, sillä he tietävät että kaikilla on jotain tarjottavaa. Heidän ei tarvitse vetää muita ihmisiä alas, jotta he voivat tuntea itsensä tärkeäksi.

8. He eivät pelkää konflikteja

Itsevarma ihminen ei pelkää tai välttele konflikteja. He tietävät, että konfliktit ovat osa elämää ja osaavat käsitellä niitä.

9. He eivät anna voimavarojen puutteen estää menestystä

Itsevarma ihminen ei lannistu siitä, jos hänellä ei ole oikeaa titteliä, tarpeeksi työntekijöitä tai rahaa saadakseen aikaan asioita. Sen sijaan hän yrittää löytää tavan, miten hän pääsee tavoitteeseensa ilman puutteellisia voimavaroja.

10. He eivät pysäytä kehitystään

Itsevarma ihminen ymmärtää, että pieni epämukavuus elämässä on hyvä asia. He eivät anna elämänsä muovautua liian mukavaksi, vaan rikkovat jatkuvasti omia rajojaan, jotta he voivat jatkaa kasvuaan ihmisenä sekä kehittää uraansa eteenpäin.

1 kommentti

1 kommentti

 1. Bernstein

  27.2.2018 at 16:34

  1. Tekosyitä on pakko keksiä. Yritysverotuksessa verottaja vaatii lähtökohtaisesti, että verovaikutteisella toimenpiteellä on oltava ”liiketaloudellinen peruste”, muuten se katsotaan VML 28§:n nojalla tehdyksi veron välttämistarkoituksessa eli mätkäistään sanktiot veronkierrosta.
  Viinaa Virosta roudatessakin on keksittävä tekosyyksi, että koko Hiacellinen koskista tulee vain ja ainoastaan ”omaan käyttöön” (eräskin idiootti puhui synttärijuhlista ja menetti koko lastin).

  2. Verottajan mielivallan edessä lannistuminen tarkoittaa pienyrittäjälle samaa kuin hurrikaanin tieltä pakeneminen. ”Lannistuminen” on viisasta siitä yksinkertaisesta syystä, että vaihtoehtoja ei ole. Riippumatta siitä, kumpi on oikeassa ja kumpi edes täysissä järjissään.

  3. Jos aloitat liiketoiminnan ennenkuin siihen on viranomaisen lupa, se tarkoittaa samaa kuin lähtisit kevytlentokoneella hurrikaaniin ennenkuin meteorologi antaa siihen luvan. Mikä pätee liike-elämässä, ei sellaisenaan päde meteorologiassa eikä suomalaisessa byrokratiassa.

  4. Harva kaipaa loputonta huomiota niin paljon kuin Suomen verottaja. Se vaatii, että kotitalousvähennyksen saadaksesi sinun on itse selvitettävä viranomaisrekisteristä, onko palvelun myyjä etsinyt huomiota rekisteröimällä yrityksensä Kaupparekisteriin. Verottaja myös rankaisee siitä, jos et etsi huomiota oma-aloitteisesti eli jätät maksamatta ns oma-aloitteiset verot, koska et muka halua etsiä huomiota.

  5. Jotenkin sitä kuitenkin kaipaisi edes kerran elämässään verottajalta kiitoskorttia siitä, että on muistanut maksaa kaikki veronsa ja vieläpä…

  6. …. ajallaan. Toisaalta taas – jos ET viivyttele vähintään yön yli, sinua verotetaan raskaimman päälle, jos myit salkustasi ”turskaa” aamulla ja ostit illalla samat tuotteet takaisin.

  7. On olemassa kokonaisia puolueita, joiden ainoana agendana on juurikin vetää kaikki muutkin alas samaan älyllisen vararikon monttuun. Ne kun vaativat tasa-arvon nimissä kaikille samaa ”solidaarista” tulotasoa. Suomeksi siiis sitä, että kukaan ei saa tienata mitään vaan kaikkien tulee elää sossuntuilla, jonka puolestaan kustantavat ne, jotka eivät saa tienata mitään.

  8. Tasa-arvoisen verokurjuuden maailmassa ei ole mitään konflikteja. On vain solidaarinen apatia ja tasa-arvoisten vankileirien saaristo.

  9. Tavoitteeseen pääseminen ilman puutteellisia voimavaroja on käsittääkseni yhtä yksinkertaista kuin käveleminen ilman puuttuvia jalkoja. Tämäkin lause on ilman puuttuvaa loppupistettä.

  10. Yhtä helppoa tämäkin: Verottajalta tulee vuosi vuodelta aina suuremmat ja suuremmat ennakkoveroliput. Ainakin verottaja siis on vankasti sitä mieltä, että oman yritykseni kehitystä ei pysäytä mikään.

  11. Luettelo itsessään on myös melkoinen paradoksi: Itsevarman ihmisen erottaa ylimielisestä juuri se, ettei hänen tarvitse laatia luetteloita itsevarmuutensa varmistamiseksi. Sellaisen luettelon olemassaolo siis todistaa, että sen on laatinut joku muu kuin itsevarma ihminen, mistä puolestaan seuraa, että luettelo ei edusta itsevarman ihmisen itsestään laatimaa kuvausta.
  Sitä siis vaivaa sama ongelma kuin ihmisen kuvausta siitä, miltä tuntuu olla kissa tai hevonen.

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ylös