Sijoitusideat

Nordea: Nokiasta voitot kotiin, tuulivoimayhtiö mallisalkkuun

Nordea korvaa viimeisen kuukauden aikana vahvasti nousseen Nokian pohjoismaisessa mallisalkussaan tanskalaisyhtiöllä.

Marraskuussa pankin pohjoismaisten osakkeiden mallisalkkuun lisäämä Nokia on elpynyt tulosjulkistuksen jälkeen vahvasti, kun yhtiön pitkän tähtäimen näkymät miellyttivät markkinoita.

Nordean pidemmän tähtäimen näkemykset Nokiasta on edelleen myönteinen, mutta osakkeen arvostuksen kiristyttyä nopeassa ajassa 20 prosentilla on osakkeen selkein aliarvostus poistunut. Nordean tämän vuoden tulosennusteella Nokian vuoden 2018 P/E-kerroin on nyt noin 19,6.

Pankin tulosennusteissa on mukana jo 5G-investointien tuomat mahdollisuudet.

”Viikonlopun aikana Barcelonan mobiilimessuiltakin saadut viestit vahvistivat odotuksia 5G‐investointien kiihtymisestä, mutta ne on pitkälti jo huomioitu tulosennusteissamme”, Nordea toteaa aamukatsauksessaan.

Pohjoismaisista osakkeista Nordea näkee Nokiaa houkuttelevampana mahdollisuutena tanskalaisen Vestas Windin.

”Pelot tuulivoimatuottajien hintakilpailusta ovat painaneet markkinajohtaja Vestasin osakekurssia. Näkemyksemme mukaan tanskalaisyhtiö Vestas on kuitenkin monia kilpailijoitaan paremmissa asemissa hintakilpailuun vastatakseen ja näemmekin osakkeessa reippaasti toipumisvaraa.”

Nordean mukaan Vestasin kasvavan ja vakaata tulosta tekevän huolto‐ ja palveluliiketoiminnan mahdollisuuksia ei ole täysimittaisesti huomioitu osakkeen nykyarvostuksessa.

”Useat vastaavansuuruisen huoltotoiminnan omaavat teollisuusyhtiöt on arvostettu selvästi korkeammin arvostuskertoimin.  Aliarvostusta kuvaa hyvin se, että mikäli huoltotoiminnalle annettaisiin verrokkiyhtiöiden tasoiset arvostuskertoimet, olisi varsinaisen tuuliturbiinin arvo vain noin 2,7‐kertainen suhteessa sen tekemään liikevoittoon.”

Pankki näkee tilaa selvälle nousulle Vestasin arvostuskertoimissa hintapainehuolien hellittäessä.

Vestasin asema tuulivoimamarkkinoilla on varsin vahva. Nordean mukaan yhtiö toimii maailmanlaajuisesti ja sen tuotepaletti on monipuolinen ja sisältää myös kehittyneitä avomerituulivoimaloita. Tuulivoimateknologian kehityskustannukset ovat nousseet merkittävästi, mikä osaltaan rajaa pienempien kilpailijoiden toimialalle tuomaa kilpailupainetta.

Nordean tulosennusteilla Vestasin P/E-kerroin tälle vuodelle on 15,7x.

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ylös